Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΔΟΕ: Να πάρει θέση το Υπουργείο για την απαράδεκτη και παράνομη πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ για τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης με παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου



Αρ. Πρωτ: 1455
Αθήνα 16/3/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Να πάρει θέση το Υπουργείο για την απαράδεκτη και παράνομη πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ για τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης με παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου
  Με έγγραφά του, στις 27/2/2015, 5/3/2015 και 12/3/2015 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου για τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πελοποννήσου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή πρακτική απαιτώντας τα σεμινάρια να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.
  Παρ' όλα αυτά, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις των Π.Ε.Κ. ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν να καταπατούν τη νομιμότητα και να αγνοούν τις αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Καταγγελίες πάρα πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. φανερώνουν ότι επιμένουν να ορίζουν ως χρόνο διεξαγωγής των σεμιναρίων  μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. 
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τη συνέχιση αυτής της πρακτικής και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πάρει θέση επί του θέματος δίνοντας λύση στην κατεύθυνση του σεβασμού της νομιμότητας και των δίκαιων θέσεων του εκπαιδευτικού κινήματος. Επισυνάπτουμε, για μια ακόμη φορά, τη γνωμοδότηση της νομικής του συμβούλου σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών καθώς και τα γνωμοδοτικά σημειώματα που αναφέρονται στις περιπτώσεις των ΠΕΚ Πελοποννήσου και Πάτρας, τα οποία, είναι αυτονόητο πως, έχουν ισχύ για κάθε ανάλογη περίπτωση.
  Τονίζουμε πως σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου και έχουν, σε αυτή την κατεύθυνση,  την πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη της Δ.Ο.Ε.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΕΚ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ( 11-3-2015)
ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΕΚ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ( 5-3-2015)
Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου