Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Κι ύστερα έρχεται η αγάπη

Αρχική
Κι ύστερα έρχεται η αγάπη

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, ώρα 8.30 μ.μ.
Είσοδος : 5 ευρώ
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»
Κι ύστερα έρχεται η αγάπη
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Σταμάτης Χατζηευσταθίου
Ζωή Παπαδοπούλου

7μελής ορχήστρα
Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα), στο ROCK SHOP (Οπλ. Πουτέτση 1Α), στο κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20), στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Πρόκος (Πυρσινέλλα 11 και Κ. Κατσαδήμα 7 αντίστοιχα).
«Κι ύστερα έρχεται η αγάπη» είναι και ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γεράσιμου Ανδρέατου, τα τραγούδια του οποίου υπογράφει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου.  Τα νέα τραγούδια, άλλοτε φωτεινά, επειδή μας το προστάζουν οι μέρες μας, κι άλλοτε εσωστρεφή, επειδή το έχει ανάγκη η ψυχή μας, αναμιγνύονται με τα  τραγούδια που ήδη κυλάνε στο αίμα μας όλα αυτά τα χρόνια δημιουργώντας ένα χαρούμενο κι  απρόσμενο πάντρεμα. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος σε  ένα πρόγραμμα έκπληξη με τη λαχτάρα έφηβου για κάτι διαφορετικό, τραγουδά στίχους και μουσικές που πάντα υπήρχαν μέσα του και που τώρα θέλει να μοιραστεί και μας ψιθυρίζει χαμογελώντας... «κι ύστερα έρχεται η αγάπη». Μαζί του και  η Ζωή Παπαδοπούλου, η οποία ερμηνεύει μελωδίες όπως το «Το αναλύσαμε πολύ» και το «Μέσα στο μετρό». Η εξαιρετική ερμηνεύτρια ενώνει τη χαρακτηριστική φωνή της με αυτές του κόσμου και των φίλων της για να μας χαρίσουν όλοι μαζί μια αξέχαστη βραδιά.

0 Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Από μικρή ηλικία άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής με τον Παναγιώτη Βεσμεδιώτη και τον Θέμη Παπαβασιλείου και φωνητικής με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο, τον Τάσο Αποστόλου και τον Γιώργο Μισαηλίδη. Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά από το 1985. Το 1991 ηχογραφεί πρώτη φορά για την δισκογραφία, αλλά η συμμετοχή που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν αυτή, στον δίσκο του Βαγγέλη Κορακάκη «Λαύριο», το 1993. Την επόμενη χρονιά, με τον Βαγγέλη Κορακάκη και πάλι, έκανε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το «Πικρό φιλί».
Από τότε και μέχρι σήμερα, η συμμετοχή του στην δισκογραφία αλλά και οι ζωντανές εμφανίσεις ως τραγουδιστής, μουσικός (παίζοντας μπουζούκι και μπαγλαμά), αλλά κάποτε και ως συνθέτης, είναι συνεχής και ποικίλη. Αν και οι προσωπικοί του δίσκοι είναι λίγοι, οι συμμετοχές του στην δισκογραφία ξεπερνούν τις 60. Από κάποιες απ’ αυτές, βέβαια, έχουν προκύψει τραγούδια καθοριστικά για την διαδρομή του, όπως το «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Μιχάλη Γκανά (1997). Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου, έχει συνεργαστεί στη δισκογραφία, σε συναυλίες ή σε προγράμματα, με τους περισσότερους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές της γενιάς του αλλά και με τους περισσότερους από τους συνθέτες, τραγουδιστές και μουσικούς της προηγούμενης γενιάς.
Εκτός από τους δημιουργούς των δίσκων του, σε συναυλίες ή σε προγράμματα έχει συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Σπανός, με τραγουδιστές όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, κ.ά.
Από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, ξεχωρίζει για την εξαιρετική λαϊκή φωνή του όσο και για τις αυστηρές και συνεπείς καλλιτεχνικά επιλογές του και τις αναζητήσεις του.
Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου