Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Συναυλία – Αφιέρωμα για τα 101 Χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Αρχική
Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών  παρουσιάζει στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» την συναυλία–αφιέρωμα για τα 101 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων με την Αντιγόνη Κατσούρη  στα φωνητικά και στο πιάνο. Την Αντιγόνη, που υπογράφει επίσης την ενορχήστρωση, συνοδεύει η πολυβραβευμένη Παιδική Χορωδία «Αρμονία», υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου Ανέλιας Στεφάνοβα, καθώς και ορχήστρα αποτελούμενη από τους: Κώστα Καραπάνο στο βιολί,  Θωμά Χαλιγιάννη στο κλαρίνο, Φώτη Παπαζήκο στο λαούτο και Τάσο Ντάφλο στα κρουστά. Θα υπάρχει επίσης προβολή βίντεο με παλιές εικόνες των Ιωαννίνων από τον Μενέλαο Συκοβέλη.
Η Αντιγόνη Κατσούρη γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Από πολύ μικρή έδειξε την αγάπη της για το πιάνο, κάνοντας από οκτώ (8) ετών τα πρώτα της βήματα στη μουσική σύνθεση, για την οποία σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ» στην κρατική τηλεό­ραση και στο ραδιόφωνο.
Πήρε το πτυχίο πιάνου με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, καθώς και το Δίπλωμα πιάνου «DIPLOMA OF LICENTIATESHIP IN PIANOFORTE» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley  University, London College of Music) με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και Διάκριση και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M., ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα μουσικής τεχνολογίας και σεμινάρια μουσικής ψυχοθεραπείας.
Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες και επιλεγμένες live εμφανί­σεις σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα ευρύ ρεπερτό­ριο, ελληνικό και διεθνές. Συνεργάζεται επί σκηνής και δισκογραφικά με αξιόλογους καλλιτέχνες με­ταξύ των οποίων οι: Λάκης Παπαδόπουλος, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Τόκας, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Καζούλης κλπ. To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» (Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε. Ακολούθησε η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμ­πρια) “Ο ΡΑΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα” (Legend) μαζί με το σχετικό videoclip (6/2011). Στην συνέχεια παρουσίασε την επόμενη δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο “ΕΝΑ ΧΑ­ΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ”, ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό (6/2012). Τα Χριστούγεννα 2013-2014 κυκλοφόρησε από την Final Touch & Cobalt (πρώην Universal) η καινούρια δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο "RENDEZ-VOUS" (ΡΑΝΤΕΒΟΥ), που αποτελεί συμπαραγωγή με τον Λάκη Παπαδό­πουλο («Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ») με τον οποίο ερμηνεύουν διαχρονικά και αγαπη­μένα γαλλικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών: Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Gilbert Becaud, Christophe, Burt Bacharach, Francoise Hardy κλπ., αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι. Toν Μάρτιο 2014 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Αγγελοστάλσημο», σε μουσική Παναγιώτη Κελάνδρια και στίχους Ερασμίας Πεδιαδιτάκη, που κυκλοφόρησε ψηφιακά στον ομώνυμο SP δίσκο.
Η Αντιγόνη είναι επίσης απόφοιτος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Καποδιστριακού Πανε­πιστημίου Αθηνών και σήμερα εργάζεται παράλληλα ως Συμβολαιογράφος, ενώ αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και στον τομέα της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής, για την οποία τιμήθηκε με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου