Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Έκθεση του Στέφανου Τσιόδουλου στην Πινακοθήκη


Δευτέρα, 28 Απρίλιος 2014
Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το τμήμα Πλαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών  διοργανώνει κύκλο εκθέσεων των καθηγητών του τμήματος, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. 
Την Τετάρτη 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Στέφανου Τσιόδουλου, Λέκτορα του τμήματος. 
Η έκθεση περιλαμβάνει πορτρέτα και γυναικεία γυμνά τα οποία, απαλλαγμένα από αφηγηματικά στοιχεία, θέτουν ζητήματα που σχετίζονται με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.   
Ο Στέφανος Τσιόδουλος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1968. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ., στο εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά. Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2005), διδάσκει Υλικό Πολιτισμό, Λαϊκή Τέχνη και Ζωγραφική στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
Έχει στο ενεργητικό του τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε πολλές ομαδικές. Έχει επίσης γράψει τα βιβλία 
Η Ζωγραφική των σπιτιών του Ζαγορίου, τέλη 18ου-αρχές 20ού αιώνα, Ιστορική και πολιτισμική προσέγγιση, (εκδ. Ριζάρειο Ίδρυμα, Αθήνα 2009) και Τιμωρία, η σκοτεινή όψη της σεξουαλικότητας. Ερωτικές σκηνές και οι σιωπηλές αφηγήσεις τους στις παραστάσεις της Κόλασης, 13ος-19ος αιώνας, (εκδ. Futura, Αθήνα 2012). 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2014
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου