Κυριακή 27 Απριλίου 2014

"Κρυφά μέτρα 6 δισ. έως το 2018"


H Realnews σήμερα

H Realnews σήμερα

Με τίτλο: "Κρυφά μέτρα 6 δισ. έως το 2018" κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι "το μεσοπρόθεσμο φέρνει λιτότητα διαρκείας". Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για "νέο «κούρεμα» σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η τρόικα". Παράλληλα προβλέπονται "επιπλέον φόροι ύψους 2,6 δισ. ευρώ σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ", αλλά και "μαχαίρι στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την τοπική αυτοδιοίκηση".

Η Realnews αναφέρει επίσης ότι "στις 2 Μαΐου κρίνονται όλα για το ελληνικό χρέος στην κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ για να βρεθεί λύση στο δίλημμα "κούρεμα" ή επιμήκυνση δανείων".


Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Μας έκαναν...«Τούρκους»!". Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει: "Οι Πομάκοι και οι Ρομά μουσουλμάνοι της Θράκης, ακόμη και οι τουρκογενείς, δεν πρόκειται να γίνουν Τούρκοι επειδή ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί ανοηταίνουν... «Τούρκοι» γίνονται οι Έλληνες που διαπιστώνουν γι' άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη υπευθυνότητας και ωριμότητας του πολιτικού μας προσωπικού, που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα, ακόμη και για τα στοιχειώδη!"

Στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης σημειώνει ότι πράγματι η πατρίδα βγαίνει αργά από την κρίση, πράγμα που οφείλει να το παραδεχθεί με λεβεντιά και η αξιωματική αντιπολίτευση. Όχι μόνον αυτό δεν γίνεται αλλά αμφότερες οι πλευρές «μαλλιοτραβιούνται», αντί να συμπλέουν στα εθνικά θέματα και να ρίχνουν από κοινού το βάρος τους στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Για το λαό οι αριθμοί ευημερούν αλλά αυτός εξακολουθεί να δυστυχεί και να ζητά παραπομπή των κορυφαίων υπευθύνων της κρίσης σε δίκη . Ο λαός δεν ξεχνά ποτέ ότι την 21η Απριλίου του 1967 η χούντα έβαλε την πατρίδα στο γύψο ,την δε 23 Απριλίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός την τύλιξε στα μνημόνια…

Στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:

- Ο Αλέξης Τσίπρας στην R: "Ο Στουρνάρας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο". "Προσβάλει το Κοινοβούλιο λέγοντας ότι δεν θα συζητηθεί εκεί, αλλά θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών".
- Δημήτρης Κουτσούμπας: "Ο Λαφαζάνης δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό άλλοθι". "Το Ποτάμι είναι "τσόντα" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".
- Λάκης Λαζόπουλος. Συνέντευξη...ποτάμι. Η μητριά Μέρκελ, το σακίδιο του Σταύρου, η διαπλοκή και τα πουλημένα τσιράκια.
- Αδωνις Γεωργιάδης: "Δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του Αντώνη Σαμαρά".
- Ρεβέκκα Σκαφτούρα. Αποφυλάκιση για...πτυχίο!
- Αντωνία Ηλία: "Δεν γυρίζω! Φοβάμαι για τη ζωή μου".


Και στην "Πράβδα'' του Στάθη:
"Μακροπρόθεσμα όλοι θα είμαστε νεκροί" συνήθιζε να λέει ο Γκαλμπραίηθ, όταν τα μακροοικονομικά άγγιζαν τα όρια μιας σουρεαλιστικής προφητείας που προσπαθούσε να αυτοεκπληρωθεί. Αντιθέτως το Μεσοπρόθεσμο σημαίνει ότι θα είμαστε όλοι νεκροί...βραχυπρόθεσμα! Πρόκειται για μια πρόοδο της Οικονομικής Επιστήμης άκρως εντυπωσιακή: Δουλέψτε-πεινάστε-σκάστε-τα κακαρώσατε!

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- Ο κρυφός έρωτας της Ελεωνόρας. Ζουγανέλη-Παππάς: Μια σχέση πίσω από τα φώτα. Η ρομαντική απόδραση τις ημέρες του Πάσχα με τον αγαπημένο της στη Μύκονο. Ο γοητευτικός Νίκος εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει ο φύλακας-άγγελος της ταλαντούχας ερμηνεύτριας.
- "Ποτέ δεν ονειρεύτηκα να ντυθώ...νύφη". "Δεν είμαστε το κλασικό ζευγάρι με τον Ζήση, που θέλει γάμο και παιδιά" δηλώνει στην R η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
Η γυμνή αλήθεια της Σκάρλετ Γιόχανσον. Η χολιγουντιανή σταρ μιλά στην R για το παιδί που κρύβει μέσα της και για τις προκλητικές σκηνές στη νέα της ταινία.
- Μαρία-Λουίζα Βούρου: Η σέξι παρουσιάστρια βρίσκεται στο πλάι του επιχειρηματία Νίκου Σαϊτη. Οι ερωτικές τους νύχτες στη "νύμφη του Θερμαϊκού" και τα σχέδιά τους για το μέλλον.
- "Θέλουμε πολύ ένα αγοράκι". Η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης αποκαλύπτουν το πιο μεγάλο τους όνειρο.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου