Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Στην αντεπίθεση για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο




Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014
305890390.jpgΣτην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Παιδείας Παρασκευή Τσίλη, απέναντι σε όσους μετέρχονται διάφορους τρόπους και μεθόδους για να μπλοκάρουν την
μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο κτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Κάστρο.
Η κα. Τσίλη, εμμέσως πλην σαφώς, μίλησε για ρατσιστικές συμπεριφορές, λέγοντας πως είναι άδικο και καθόλου ηθικό για τους 13 μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να γίνεται τόσο μεγάλος πόλεμος.
«Η ακεραιότητα των μαθητών δεν κινδυνεύει από τις γυψοσανίδες που διαχώρισαν δύο  εσωτερικούς χώρους του σχολείου ή τη διαμόρφωση ενός χώρου ως κουζίνα και τραπεζαρία για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, όταν μάλιστα ο χώρος περισσεύει! Κινδυνεύει όμως από λογικές, νοοτροπίες και πρακτικές που διαχωρίζουν τον κόσμο και διαφοροποιούν τους ανθρώπους και κυρίως από την προσπάθεια κάποιων να περάσουν στα παιδιά μας και την κοινωνία αυτά τα μηνύματα. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Με ποιες αρχές και αξίες γαλουχούμε την νεολαία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κα. Τσίλη, για μία ακόμη φορά αιτιολόγησε την επιλογή μεταστέγασης στο 9ο Δημοτικό του Κάστρου, λέγοντας πως ήταν η μόνη επιβεβλημένη και ορθή αντιμετώπιση του θέματος, με την σύμφωνη γνώμη ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Σχολικών Συμβούλων Ειδικής και Γενικής Αγωγής.
Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, κατέστησε σαφές πως οφείλεται σε κτιριακές παρεμβάσεις που έγιναν μετά την ανέγερση του κτιρίου και σε χρόνο πριν το έτος 2010.
«Τότε όμως δεν επέδειξε κανένας την ίδια ευαισθησία ώστε να ασχοληθεί με την νομιμότητα και την ασφάλεια αυτών των παρεμβάσεων. Σήμερα βρισκόμαστε στην διαδικασία καταγραφής αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με σκοπό την τακτοποίησή τους. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο που αναλάβαμε και για να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα του σχολείου του Κάστρου.  
Η αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης του Ειδικού σχολείου ξεκίνησε τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια, εξετάζοντας κάθε δυνατή λύση και προς κάθε κατεύθυνση. Η προσπάθειά μας όχι μόνο δεν χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και αδιαλλαξία αλλά αντίθετα μέσα από ατέρμονες και επίπονες διαδικασίες με συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και ενδιαφερόμενους, οδηγηθήκαμε στη συγκεκριμένη λύση ως τη μόνη ενδεδειγμένη και αποτελεσματική προς όφελος και των δύο σχολείων», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου