Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη»

Αρχική
Τη φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-14, 31η της λειτουργίας του, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων προγραμμάτισε τρία θεατρικά φεστιβάλ. Την αρχή έκανε η «Γ’ Φθινοπωρινή Αυλαία» (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2013) και ακολούθησε το «Β’ Χειμερινό Θεατρικό Φεστιβάλ» (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2014). Στα φεστιβάλ αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πραγματοποιήθηκαν,  συμμετέχουν θίασοι, συνήθως ολιγομελείς, που τις παραστάσεις τους συνοδεύουν καλές κριτικές, και οι οποίοι εδρεύουν είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είτε στα Γιάννινα. Στα έξι συνολικά φεστιβάλ που οργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμμετείχαν 23 θίασοι οι οποίοι έδωσαν συνολικά 68 παραστάσεις που παρακολούθησαν 3.939 θεατές.
Το έβδομο φεστιβάλ είναι η «Β’ Θεατρική Άνοιξη» που ξεκίνησε με την παράσταση «Η ζωή μπροστά σου» η οποία παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου, προσφέροντας έτσι μια ποικιλία ποιοτικών παραστάσεων για το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής μας.  Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Προπώληση εισιτηρίων: Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7). Το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη» εφεξής έχει ως ακολούθως:
 
ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ
Ροντόλφ Σιρέρα «Το Δηλητήριο»
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πετρόπουλος Διονύσης Σάββας
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Από 4 έως 13 Απριλίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 9.00’ μ.μ.
Θέατρο «Καμπέρειο»
Διάρκεια παράστασης: 75’
Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 8 € για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ
Το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ του Ροντόλφ Σιρέρα μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έκτοτε παίζεται συνεχώς επί 31 χρόνια σε όλο τον πλανήτη. Στην Ελλάδα ανέβηκε πρώτη φορά το 1996 από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το έργο αναδεικνύει, αφενός την μαγεία της θεατρικής τέχνης, αφετέρου την ταπεινότητα αλλά και το μεγαλείο του ηθοποιού και προβληματίζεται ακριβώς πάνω στη «φύση» του ηθοποιού. Ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στο είναι και το φαίνεσθαι, στη ζωή και τον θάνατο, στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου