Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ενώθηκε ξανά ο παραλιακός άξονας της Ηπείρου



Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η Γέφυρα της Δέσπως, μία από
τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην Πρέβεζα
Σε κυκλοφορία παραδόθηκε από χθες η Γέφυρα της Δέσπως, με κάποιες μικρές εργασίες να υπολείπονται, οι οποίες δεν επηρεάζουν την ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων.
Το έργο στη Γέφυρα της Δέσπως που με την πάροδο των ετών μετατράπηκε σε ένα νέο γεφύρι της Άρτας αποτελεί μία από τις κορυφαίες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στην ΠΕ Πρέβεζας, δίνοντας μία σημαντική διέξοδο κυρίως ως προς την ασφαλή μετακίνηση των διερχομένων από το σημείο.
Το τελευταίο δεκαήμερο ο δρόμος παρέμεινε κλειστός προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, με τις τελευταίες πινελιές να μπαίνουν ουσιαστικά χθες, αφού ολοκληρώθηκε ο ασφαλτοτάπητας και ταυτόχρονα η τοποθέτηση των στηθαίων.
Είναι γεγονός πως στη Γέφυρα της Δέσπως έγινε μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη εργασία από τον ανάδοχο, που προχώρησε σε νέα σκυροδέτηση, που ήταν το δυσκολότερο τμήμα του έργου και στη συνέχεια στην εξυγίανση του εδάφους, στη σύνδεση του δρόμου με τη γέφυρα, αλλά και στην κατασκευή αποστραγγιστικών έργων, για την ελαχιστοποίηση επανεμφάνισης αντίστοιχων φαινομένων με αυτά που προκαλούσαν τις κατολισθήσεις.
Στη Γέφυρα της Δέσπως βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, αλλά και από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της ΠΕ Πρέβεζας. Είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις τελευταίες εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, και στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του, ζητώντας παράλληλα και ένα διαχρονικό συγνώμη από τους πολίτες για την καθυστέρηση πολλών ετών με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης.
Ο κ. Καχριμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε το έργο, με προαίρεση, έχοντας εκτελέσει το έργο του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα. Ο ανάδοχος συνέταξε νέα μελέτη που οδήγησε και στην εκτέλεση ενός έργου κατά 1 εκ. ευρώ μικρότερου προϋπολογισμού σε σχέση με το αρχικώς προτεινόμενο.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε παράλληλα και ο Στρ. Ιωάννου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το ότι στο συγκεκριμένο σημείο ήταν σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα, ο κ. Καχριμάνης έκανε γνωστό πως ολοκληρώθηκε η μελέτη του τμήματος από τον Μεσοπόταμο μέχρι την Πάργα που αναμένεται να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Υποδομών.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου