Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Άσπρα καράβια τα όνειρά μας

Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 9.30 μ.μ το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στο Κυλικείο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» την μουσική εκδήλωση «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας». Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Υφαντής, κιθάρα, Νίκος Παπάς, μπουζούκι και  Σωκράτης Καραβίδας, πιάνο. Τραγουδούν οι:  Δημήτρης Υφαντής, Μαρία Βακάλη, Αλέξανδρος Βασδέκης και Μαρία Γκάντζου. Υπεύθυνος προγράμματος και ενορχήστρωσης: Δημήτρης Υφαντής.

Άσπρα καράβια τα όνειρά μας

Ο Δημήτρης Υφαντής μιλώντας για την εκδήλωση αναφέρει: «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας …50 χρόνια πίσω, 120 λεπτά ταξιδιού. Με αφορμή τις δύσκολες μέρες που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, σαλπάρουμε με τα άσπρα καράβια των ονείρων μας στο παρελθόν μας, νοσταλγώντας το ρομαντισμό και την ξενοιασιά εκείνης της εποχής. Ένα πιάνο, ένα μαντολίνο και μια κιθάρα ξεδιπλώνουν τις μελωδίες που τόσο πολύ αγαπηθήκαν κι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μας παρασέρνουν και να μας προτρέπουν να τις τραγουδήσουμε. Δημιουργοί όπως ο Σπανός, ο Σαββόπουλος, ο Μαυρουδής, η Αρλέτα, ο Μούτσης και ερμηνευτές όπως η Χωματά, ο Βιολάρης, ο Ζωγράφος, ο Παππάς, ο Πουλόπουλος, η Αστεριάδη και πολλοί άλλοι, σε εκείνους τους μικρούς χώρους των μπουάτ, έγραψαν μια μεγάλη σελίδα στις καρδιές των ανθρώπων και στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Θέλοντας λοιπόν να αναβιώσουμε τα συναισθήματα εκείνα και να ταξιδέψουμε για 120 λεπτά, 50 και πλέον χρόνια πίσω, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, σας καλούμε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι.»
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου