Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μία απεργία με μεγάλη συμμετοχή στα δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων

Σάββατο, 05 Απρίλιος 2014
Πάνω από το 50% δασκάλων απήργησαν ενάντια στις εγκυκλίους του Υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση
Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην βιομηχανία των εγκυκλίων από το Υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης την οποία καλούνται να φέρουν σε πέρας οι εκπαιδευτικοί. 
Σε τοπικό επίπεδο η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 50%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από ανάλογες κινητοποιήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από το ύψος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας μέχρι την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Ιωαννίνων Στέφανος Σίντος, κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου.
«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, που επιμένει στην αξιολόγηση, στη αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό. Απαντούμε με απεργία αντίσταση, αγώνα και αξιοπρέπεια. Είμαστε υπέρ της αυτοαξιολόγησης, λέμε όχι όμως στη διαδικασία της αξιολόγησης, που οδηγεί στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους συναδέλφους», σημείωσε.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Κόνιτσας Δημήτρης Ντάφλης, τόνισε πως η διαδικασία της αξιολόγησης θα κάνει ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση στις ακριτικές περιοχές, ενώ από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ο Τάσος Τόκας αναφέρθηκε και στην προσωπική ευθύνη των εκπαιδευτικών με αφορμή αι το δικό του παράδειγμα.
Ο κ. Τόκας υπέβαλε την παραίτησή του από τη Διεύθυνση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή του στην προτεινόμενη διαδικασία αξιολόγησης από το Υπουργείο.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του αγώνα των υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου