Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Βαρύ πένθος στη Μητρόπολη Ιωαννίνων - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θεόκλητου




Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Δευτέρα, 14 Απρίλιος 2014
1974709444.jpg3472153948.jpg3594825471.jpgΣε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου τέθηκε από τις 12 το μεσημέρι η σεπτή σορός του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρού Θεοκλήτου, ο οποίος εκοιμήθη το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων μετά από χρόνια προβλήματα με την υγεία του. Το κλίμα στην Ιερά Μητρόπολη ήταν βαρύ, με την σημαία στην είσοδο να κυματίζει μεσίστια και τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα. Δεκάδες ιερείς, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν το σκήνωμά του και ακολούθησε ιερό τρισάγιο, το οποίο τέλεσαν οι Μητροπολίτες Κονίτσης Ανδρέας και Αυλώνος Χριστόδουλος.
Θα ακολουθήσει τριήμερο λαϊκό προσκύνημα και την Μεγάλη Τετάρτη, στις τρεις το μεσημέρι θα γίνει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ορίστηκε και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαδοχής. Στην ακολουθία εκδημίας αναμένεται να παραστεί αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς η Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων υπάγεται στις Νέες Χώρες. Επίσης θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Η πόλη θρηνεί και αποχαιρετά έναν υπηρέτη  της κοινωνίας και της Ορθοδοξίας. Έδεσε την εκκλησία με την κοινωνία και αφήνει πίσω ένα τεράστιο έργο. Αποχαιρετούμε τον πνευματικό και ριζοσπαστικό ηγέτη», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης χαρακτήρισε τεράστιο το κενό που αφήνει και μίλησε για την τεράστια προσφορά του.
Ο Ιερώνυμος αναμένεται να έρθει αύριο Μεγάλη Τρίτη στα Γιάννενα και θα τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη θα οδηγηθεί στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η πομπή θα κινηθεί με αυτοκίνητα, ενώ διαφορετικά θα κατευθυνθεί πεζή από τη Μητρόπολη μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί με οχήματα.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης αποφασίστηκε το τελετουργικό, ενώ κλειστή θα είναι και η αγορά της πόλης από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου