Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

876 δημοσιογράφοι από 45 χώρες θα καλύπτουν τις εκλογές

35% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012

Ξεκίνησε σήμερα στις 9:00 η λειτουργία του Κέντρου Τύπου για τις βουλευτικές εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο.

876 δημοσιογράφοι από 45 χώρες θα καλύπτουν τις εκλογές
Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 9:00, έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, καθώς και των ανταποκριτών ξένων Τύπου που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
ΌΠως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Προβολής, το Κέντρο Τύπου είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση του έργου των εκπροσώπων των ΜΜΕ καθώς και για τη συνεχή ενημέρωσή τους για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.
Επίσης, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα αγγλικά.
Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζοντας, σήμερα το πρωί, στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές.
»Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο θα κορυφωθεί αύριο με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του 2012. Παράλληλα, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, θα καλύπτουν, από το Ζάππειο, τις ελληνικές εκλογές. Σαφέστατα το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012.
»Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Τύπου, έχουμε μεριμνήσει προκειμένου να λειτουργήσουν όλα απρόσκοπτα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι το κύριο μέλημά μας και είμαι βέβαιος πως και σε αυτές τις εκλογές θα είναι αντάξια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».
Η Γενική Γραμματεία παρέθεσε τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις εκλογές του Μαΐου του 2012:
Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι 876 ( 649 στις εκλογές του 2012)
Ξένοι δημοσιογράφοι 497 (298)
Ανταποκριτές Ξένου Τύπου 148 (100)
Έλληνες δημοσιογράφοι 231 (251)
Χώρες 45 (44)
Πρακτορεία Ειδήσεων 27 (31)
Τηλεοπτικά κανάλια 100 (66)
Ραδιοφωνικοί σταθμοί 27 (31)
Εφημερίδες 84 (85).

ΠΗΓΗ:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου