Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

politheatro: Πρόταση για θεατρική παράσταση στο σχολείο (Φυλετικές διακρίσεις, Ενδοσχολική βία)

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
           ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ                                      
         ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
          Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236 
                    e-mail: politheatro@yahoo.gr

Πρόταση για θεατρική παράσταση στο σχολείο
                   (Φυλετικές διακρίσεις, Ενδοσχολική βία)

Το Politheatro ανταποκρινόμενο τόσο στην ανάγκη δημιουργίας παιδικού-εφηβικού θεάματος  που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις όσο και στις γενικότερες  δύσκολες οικονομικές συνθήκες παρουσιάζει το σχολικό δρώμενο
‘Ντόμπρε Ντεν’
του Τάσου Αγγελόπουλου.
Μετά την επιτυχία της «Ιστορίας του Βίκτωρα και της Μαρίας» στα σχολεία της Ηπείρου, το Politheatro παρουσιάζει για τη φετινή σχολική χρονιά, μια νέα παιδική/εφηβική παράσταση με τίτλο «Ντόμπρε Ντεν». Πρόκειται για ένα έργο δημιουργήθηκε κατά τη διαδικασία της πρόβας με θέμα τις φυλετικές διακρίσεις και την ενδοσχολική βία.
Στο «ΝΤΟΜΠΡΕ ΝΤΕΝ»
μία παρέα εφήβων ψάχνει στη γειτονιά της για ένα «χαμένο» ποδήλατο, υποθέτοντας ότι το έχει κλέψει ο καινούριος, ξένος μαθητής που εμφανίστηκε στο σχολείο. Δεν γνωρίζουν όμως τίποτα για τον μαθητή αυτό, παρά μόνο μία φράση που έχουν ακούσει. Η φράση «Ντόμπρε ντεν» γίνεται οδηγός τους σε μία περιπέτεια, αλλά και μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τον άλλον.

Το ΝΤΟΜΠΡΕ ΝΤΕΝ απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού, των τάξεων του γυμνασίου και της πρώτης τάξης του λυκείου.
 Η παράσταση δεν παρουσιάζεται σε θέατρο, παίζεται μόνο από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του καθηγητή τους.
Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά πέρσι από την  «Πειραματική σκηνή τέχνης» στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Παπαλάγκι αποσπώντας θερμές κριτικές.

Συντελεστές
Παραγωγή :  Politheatro, Εταιρία για τον πολιτισμό και την τέχνη Πολυθέαμα                                                                                                  Παίζουν :  Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού,  Αγγελική Μιχαλοπούλου


• Η παράσταση  είναι διαθέσιμη από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
• Παίζεται μόνο σε σχολικές αίθουσες, με περιορισμένο αριθμό μαθητών και διαρκεί μία σχολική ώρα
• Μπορούν να δοθούν παραπάνω από μία παραστάσεις ανά ημέρα σε κάθε σχολείο
• Το κόστος είναι 3 ευρώ ανά μαθητή
• Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού κ των τάξεων του γυμνασίου και της πρώτης τάξης του λυκείου
  Πληροφορίες στα τηλ. 2651003492 – 6955416236






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου