Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ κατά της αξιολόγησης



Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015

Καταδικάζουμε την απαίτηση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να υποβληθούν οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της.
Το σχετικό έγγραφο εστάλη στις 8 Ιανουαρίου εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Η αξιολόγηση που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση έχει ως στόχο καταρχήν την τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των υπαλλήλων και σε δεύτερη φάση την απόλυση σύμφωνα με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τον αντισυνταγματικό νόμο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών με στόχο την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και κυρίως την καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη.
Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτήσεις για αξιολόγηση μέσα στην προεκλογική περίοδο λειτουργούν μόνο ως προσπάθεια εκφοβισμού και οφείλει ο κάθε δημόσιος λειτουργός, όπως η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τις αποφεύγει στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός ήπιου και δημοκρατικού κλίματος πριν τις εκλογές, που θα επιτρέπει στον κάθε πολίτη να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του και το μέλλον της πατρίδας του.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου