Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Απαράδεκτες πρακτικές στελεχών του Υ.Ν.Α


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες διοικητικές ενέργειες της υπηρεσιακής ιεραρχίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με τις οποίες επιδιώκεται να εφαρμοστεί η «αξιολόγηση» που στόχο της έχει τη δημιουργία δεξαμενών απολύσεων σε όλο το Δημόσιο Τομέα.
Υπηρεσιακοί παράγοντες, πέραν κάθε συναδελφικής δεοντολογίας, παραμονές των Εθνικών εκλογών επιδιώκουν να εφαρμόσουν το σύστημα «αξιολόγησης» που προάγει τον ενδοϋπηρεσιακό κανιβαλισμό, με σκοπό να εξασφαλίσουν ότι τα φύλλα αξιολόγησης, που συμπλήρωσαν οι απεργοσπάστες προϊστάμενοι, θα καταχωρηθούν στους υπηρεσιακούς φακέλους των υπαλλήλων και θα δημιουργήσουν τετελεσμένο για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Ακόμη και τώρα που ο αρμόδιος Υπουργός παραιτήθηκε από την προσπάθεια εφαρμογής του, αναγνωρίζοντας την καθολική αντίθεση των εργαζομένων στο Δημόσιο, η σπουδή ορισμένων υπηρεσιακών στελεχών του Υ.Ν.Α, μοιάζει ακατανόητη.
Καλούμε την υπηρεσιακή ιεραρχία του Υ.Ν.Α να επιδείξει έστω και τώρα το στοιχειώδη σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις και να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια σχετίζεται με την εν λόγω διαδικασία που με τους μαζικούς αγώνες μας καταστήσαμε ανεφάρμοστη σε όλο το Δημόσιο.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου