Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο


Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 

Η Αθήνα πλήρωσε κανονικά τα 448 εκατ. ευρώ της δόσεως προς το ΔΝΤ για το πρώτο πακέτο βοήθειας που είχε λάβει η χώρα μας το 2010, όπως δήλωσαν πηγές του ΥΠΟΙΚ στο πρακτορείο Bloomberg αλλά και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στόχος της κυβέρνησης, στο εξής, είναι η συμφωνία με τους δανειστές, στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Απριλίου.

Ειδικότερα, το δρόμο για να γίνεται μερική εκταμίευση των δόσεων, όσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τους τρεις «θεσμούς» φαίνεται πως άνοιξε το χθεσινό Euroworking group για την Ελλάδα, εγκρίνοντας το σχέδιο Βαρουφάκη για κατάτμηση της αξιολόγησης που θα επιτρέψει, εμμέσως, και τμηματικές καταβολές χρημάτων προς τη χώρα μας.


Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι έγινε πρόοδος στην χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group ενώ θα συνεχιστούν οι συζητήσεις  με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες και στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα ώστε μία κατ αρχήν συμφωνία να προκύψει πριν τις 24 του μήνα. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι οι υποχρεώσεις της χώρας θα καλυφθούν κανονικά και ότι έχει χρήματα μέχρι και τον Μάιο.
 ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου