Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Με μέτρο οι πασχαλιάτικες λιχουδιές, για να αποφύγουμε τα ...απρόοπτα, συνιστούν οι ειδικοί

 
Είναι αλήθεια ότι πολύ δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στις παραδοσιακές πασχαλιάτικες λιχουδιές. Τα κουλουράκια, τα τσουρέκια, τα αυγά, το κοκορέτσι, τα γαρδουμπάκια, ο οβελίας στη σούβλα και η ξεροψημένη πετσούλα του που γίνεται το «μήλο της έριδος» για τους ψήστες, αλλά και όσους συμμετέχουν σε όλη αυτή την ομολογουμένως ...κοπιαστική διαδικασία συμβάλλοντας μόνο... τρώγοντας, αποτελούν βόμβες κατά της υγείας, ειδικά αν υπάρχει υπερκατανάλωση.
Και ναι μεν αυτό το γνωρίζουν άπαντες, ωστόσο πάντα βρίσκουμε τις δικαιολογίες που μας ...απελευθερώνουν, απαλλάσσοντάς μας από φόβους και τύψεις. «Μια φορά δεν πειράζει», είναι η συνηθισμένη δικαιολογία των πιο προβληματισμένων, ενώ για τους πιο μερακλήδες δεν τίθεται καν θέμα, υποστηρίζουν μάλιστα ότι «όλα τα ωραία είναι και ανθυγιεινά».
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι οι πασχαλιάτικες λιχουδιές δεν είναι τόσο αθώες για την υγεία μας, με τους επιστήμονες να συστήνουν προσοχή στις διατροφικές υπερβολές, που συνηθίζουμε να κάνουμε αυτές τις μέρες και εξηγούν ότι η αυξημένη συσσώρευση λιπαρών σε συνδυασμό με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου. 

ΠΗΓΗ:  amna logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου