Κυριακή 5 Απριλίου 2015

«Του κυρίου τού σηκώνεται»

Photo: Nikos Libertas / SOOC  
 Λίλα ΣταμπούλογλουΤης Λίλας Σταμπούλογλου


Τα γνωστά. Όταν μια γυναίκα σου φαίνεται ξινή-στραβωμένη-κακόκεφη ή επειδή σου σπάει τα νεύρα για διάφορους λόγους, το αποδίδεις στο κρεβάτι της, λες κάτι δεν πάει καλά εκεί. Κοινώς, την αποκαλείς αγάμητη και πιστεύεις ότι το πρόβλημά της θα λυθεί μ' ένα πήδημα. Τα είχε πει πολύ ωραία η Χριστίνα Ταχιάου σ' ένα άρθρο, οπότε να μην τα ξαναλέω.
Επειδή όμως το θέμα του σεξισμού ξαναέρχεται πολύ συχνά στην πολιτική επικαιρότητα κι επειδή η φαντασία μου οργιάζει, σκεφτόμουν τι θα γινόταν σ' έναν ανάποδο κόσμο, όπου οι γυναίκες βουλευτίνες θα εξαπέλυαν σεξιστικές επιθέσεις στους άνδρες συναδέλφους τους.
Η Κωνσταντοπούλου, για παράδειγμα, θα έλεγε στον Γιακουμάτο: «Θεέ μου, πότε θα του κάτσει επιτέλους η αγαπημένη μας γυναίκα του; Λογικό είναι, ένας άνδρας τώρα, τουλάχιστον ας του πάρει καμιά πίπα ή ας τον αφήσει να πάει σε κανένα μπουρδέλο». Στον Βενιζέλο, που κάποτε της είχε ευχηθεί υπαινικτικά να κυοφορήσει, θα έλεγε: «Δεν πας να γκαστρώσεις καμία να στανιάρεις;». Και στον Α. Νεράντζη, που την αποκαλούσε άτακτη μαθήτρια και κυρία που ερεθίζεται, θα έλεγε: «Του κυρίου τού σηκώνεται, πολύ καυλομεσημέρης μας βγήκε».
Σ' αυτόν τον ανάποδο κόσμο, η Άντζελα Γκερέκου κι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ θα έκαναν καζούρα με τις ημίγυμνες φωτογραφίες* συναδέλφων τους: «Κοίτα χάλια, κοίτα πατσοκοιλιές, μα είναι δυνατόν να φωτογραφίζονται χωρίς ρούχα;». Η Εύα Καϊλή θα έλεγε στον Σ. Ξυνίδη που την είχε αποκαλέσει καλτσοδέτα: «έλα μωρέ σωβρακοφανέλα», ενώ η Ραχήλ Μακρή θα έλεγε στον Ι. Τζαμτζή, που της είχε πει να του κλάσει μια μάντρα αρχίδια: «Σε γράφω στη μουνάρα μου». Εννοείται δε, ότι η πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας θ' απαγόρευε στους άνδρες να φοράνε πουκάμισα χωρίς γραβάτα και ξεκούμπωτα, γιατί όταν φαίνεται το στέρνο μας προκαλεί.
Υ.Γ.1: Θα ήθελα να ενημερώσω τον κύριο Γιακουμάτο ότι το να μας πηδήξει το αρσενικό, δεν είναι η μοναδική μέθοδος ικανοποίησης που έχουμε. Οι γυναίκες, Γεράσιμε, μπορούμε να ικανοποιηθούμε και μόνες μας, όπως κι εσείς. Με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεται να προσποιούμαστε οργασμό.
Υ.Γ 2 : Επίσης, Γεράσιμε, είναι σύνηθες οι άνδρες που κρυφά τους αρέσει μια γυναίκα, να της επιτίθενται λόγω του καταπιεσμένου τους πόθου. Just saying...
*Ορίστε και η αποκρουστική, ημίγυμνη φωτό.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου