Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Βούτσης: Η ροή προσφύγων θα είναι φέτος μεγαλύτερη


Βούτσης: Η ροή προσφύγων θα είναι φέτος μεγαλύτερη 

 Σχέδιο δράσης για απορρόφηση κάποιων σε αγροτικές εργασίες για να... αισθάνονται χρήσιμοι - Πανούσης: Δεν γίνεται να έχουμε 9 εκατ. Ελληνες και 5 εκατ. μετανάστες - Και φιλοξενία στις Περιφέρειες «σε μικρές ποσότητες»

Το μεταναστευτικό πρόβλημα βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης το Σάββατο το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και περιφερειάρχες.

Στελέχη του υπουργείου σημείωναν ότι "η σύσκεψη είχε ως στόχο την από κοινού εκπόνηση σχεδίου δράσης για την προσφορότερη διαχείριση των προσφυγικών ροών".

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κώστας Πουλάκης καθώς και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι δρομολογείται η ενεργοποίηση δομών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης "φιλοξενίας, ολιγάριθμων και σε μικρές ποσότητες" προσφύγων. Ο κ. Βούτσης προέβλεψε ότι η αυξητική ροή φέτος θα ειναι μεγαλύτερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια, λέγοντας συγκεκριμένα: "Η αυξητική ροή έχει ξεκινήσει από το 2013-2014. Φέτος ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερη".


Από την πλευρά του ο κ. Πανούσης είπε ότι θα πρέπει να δοθεί "ένα περιορισμένο δικαίωμα εργασίας σε όσους μένουν 6 μήνες με αναβολή ώστε να νιώθουν χρήσιμοι και η αγροτική περιοχή να αναπτυχθεί για δουλειές που οι ´Ελληνες δεν θέλουν να κάνουν". Επιπλέον ο κ. Πανούσης παραδέχτηκε: "Οταν έχεις 9 εκατομμύρια έλληνες δεν μπορείς να έχεις 5 εκατομμύρια αλλοδαπούς. Έχεις πρόβλημα". Παντώς ο αναπληρωτής υπουργός άνοιξε και το θέμα της ασφάλειας καθώς είπε: "Ήδη φτάνουμε σ’ ένα μεγάλο αριθμό, που έχουμε 500.000 περίπου νομιμοποιημένους και γύρω στους 300.000 άτυπους. Εάν κάθε χρόνο μπαίνουν άλλοι 100 θα έχουμε ένα πρόβλημα". Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστας Αγοραστός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης Λιμενικού, νοσοκομείων, Αστυνομίας, όπως και στην έλλειψη  συνοριοφυλάκων στα νησιά.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου