Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ο κος υπουργός και ο "μαγικός αυλός"

Ο υπουργός Παιδείας αφού πρώτα χρησιμοποίησε το "μαγικό αυλό" της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και των κρυστάλλινων επιλογών στις θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών ... μετά κάτι ζήλεψε από το παραμύθι του Πινόκιο.
 

Μια φορά και έναν καιρό σε μια χώρα την Ελλάδα ο λαός της που πέρναγε πολλά δεινά, αποφάσισε να την κυβερνήσει επιτέλους μια αριστερή κυβέρνηση που όταν ήταν στην αντιπολίτευση οι βουλευτές της και τα στελέχη της, φώναζαν σε όλους τους τόνους για κοινωνική δικαιοσύνη , για αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, για να πάψουμε να είμαστε μια "χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και των αναξιοποίητων αξιών" , για κατάργηση της ευνοιοκρατίας και της κομματοκρατίας.

Ο λαός λοιπόν αποφάσισε να γλυτώσει από τους άλλους που τόσα χρόνια τον κυβερνούσαν και να δοκιμάσει τη νέα, φρέσκια, με κοινωνικές και ηθικές αξίες κυβέρνηση.
Όλοι είπαν τέρμα στο ρουσφέτι και την κομματοκρατία -κατάλοιπο της περιόδου της τουρκοκρατίας-που αποτελούσε το κλειδί για την ανάδειξη και την καταξίωση στη χώρα αυτή.
Οι γονείς πλέον δεν θα έδιναν συμβουλές στα παιδιά τους όπως "Παιδί μου κοίταξε γύρω σου και πρόσεχε ποιος πάει μπροστά, και ποιος προκόβει.
Άσε τις δικαιοσύνες και τις αξιοκρατίες, αυτά είναι για τους κουτούς."
Τι απογοήτευση όμως!!!!
Ο υπουργός Παιδείας αφού πρώτα χρησιμοποίησε το "μαγικό αυλό" της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και των κρυστάλλινων επιλογών στις θέσεις των Περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και έσπευσαν όλοι όσοι πίστεψαν στις όμορφες αυτές νότες (453 αιτήσεις) να τον ακολουθήσουν, μετά κάτι ζήλεψε από το παραμύθι του Πινόκιο.
Τις δηλώσεις του τις άκουσε και τις διάβασε όλη η Ελλάδα.
Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά η γενναιότητα να τις κάνεις πράξη.
Η αξιοκρατία παραβιάζεται και πάλι ως φιλοσοφία και ως πράξη, από μια αριστερή κυβέρνηση στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων και της ημετεροκρατίας και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.
Η αναξιοκρατία και η ευνοιοκρατία ως αντίθετες έννοιες της αξιοκρατίας , όχι μόνο δεν προάγουν το ύψιστο δημόσιο συμφέρον, αλλά αντίθετα ενθαρρύνουν την φαυλοκρατία.
Αν δεν υπάρχει αξιοκρατία στην εξουσία είναι οξύμωρο και υποκριτικό και τελικά ανέφικτο να παραπέμπεται η αναζήτησή της σε οποιαδήποτε άλλο κατώτερο κρατικό επίπεδο.
Κρίμα κε Υπουργέ, το παραμύθι της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας τελείωσε πολύ γρήγορα.
Δεν αφουγκραστήκατε καν τις αγωνιώδεις φωνές των εκπαιδευτικών που όλες αυτές τις μέρες σας παρότρυναν να μην περιθωριοποιήσετε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, να είστε δίκαιος και κρυστάλλινος.
Οδηγήσατε για άλλη μια φορά με το "μαγικό σας αυλό" τους ανθρώπους με προσόντα να πνιγούν στο ποτάμι της αναξιοκρατίας και της κομματοκρατίας.
Θα μου πείτε δεν τρέχει και τίποτα αυτοί την έχουν πατήσει τόσες πολλές φορές στη χώρα αυτή, τι έγινε να την πατήσουν και άλλη μια φορά.
Δυστυχώς το καλό τέλος είναι μόνο για τα παραμύθια και μάλιστα για τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Ντ. Δαν.
ΠΗΓΗ:  http://www.esos.gr/arthra/37821/o-kos-ypoyrgos-kai-o-magikos-aylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου