Κυριακή 5 Απριλίου 2015

«Κόντρα» Βαρουφάκη - Κωνσταντοπούλου για το χρέος

«Κόντρα» Βαρουφάκη - Κωνσταντοπούλου για το χρέος 

Αποστάσεις φάνηκε να παίρνει ο υπουργός Οικονομικών από την Επιτροπή για τη διερεύνηση του χρέους - Συνηθίζεται στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος και η αποτυχία της Δικαιοσύνης να υποκαθίστανται από εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή, σχολίασε αναφορικά με την Εξεταστική για τα μνημόνια

Διάσταση απόψεων για τη δημιουργία του χρέους μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέδειξε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έδειξε να μην συμφωνεί με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
«Το χρέος δεν είναι αδιαμφισβήτητο όσο δεν έχει ελεγχθεί και δεν έχει αναλυθεί λογιστικά, παραμένει ερώτημα ποιο τμήμα του είναι τυχόν νόμιμο» είπε στη συνεδρίαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με όρους αγοράς, εξηγώντας πώς δημιουργείται το χρέος σε παγκόσμιο επίπεδο, καθόλα νόμιμα, και πώς προέκυψε η κρίση χρέους.
«Σύμφωνα με την Eurostat, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή, δεν ήταν τίποτα παράνομο από όλα αυτά, ήταν νόμιμος ο τρόπος που τα κοινοβούλια παραπλανήθηκαν όχι μόνο εδώ, δεν το ανακαλύψαμε εμείς εδώ» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Όμως, ο υπουργός Οικονομικών κράτησε αποστάσεις και από την απόφαση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
«Συνηθίζεται στην Ελλάδα η αποτυχία του πολιτικού συστήματος και η αποτυχία της Δικαιοσύνης να υποκαθίστανται από εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή. Θα ήθελα αυτό να μη συμβεί τώρα. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η επιτροπή τώρα, θα έπρεπε να έχει επέμβει η Δικαιοσύνη» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε τίποτα αναπάντητο από όσα υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Έχει πάντα ενδιαφέρον να ακούς οικονομολόγους να μιλούν νομικά. Ακόμη και το τυχόν νομιμοφανές χρέος δεν είναι πάντως ηθικό» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.
 
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου