Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό Ιωαννίνων




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ



      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Nομό   Ιωαννίνων 
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα πρόγραμμα που παρέχεται  στις Σχολές Γονέων μέχρι τη λήξη της εκπαιδευτικού περιόδου είναι το Αθλητισμός και διατροφή, διάρκειας 25ωρών και ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Παράλληλα με το πρόγραμμα σας ενημερώνουμε ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ με το με αρ. πρωτ. 603.7/78/14430/17-3-2015 έγγραφό του, μας ενημερώνει ότι από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το 2004 το έργο "Σχολές Γονέων".
Με αφορμή τα πολλά περιστατικά ενδοσχολικής βίας, με το ανωτέρω έγγραφό του, αιτείται την άδεια προκειμένου να οργανωθούν 4ωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης, με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.Οι εν λόγω εκπαιδευτικές συναντήσεις μπορούν να υλοποιηθούν με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου και του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην ανωτέρω δράση είναι προαιρετική.
 
Το πρόγραμμα Αθλητισμός και Διατροφή απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων.
Για  πληροφορίες και εγγραφές  τόσο για το πρόγραμμα Αθλητισμός και Διατροφή όσο και για  τις 4ωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις στις σχολικές μονάδες Α’Βμιας Εκπαίδευσης  μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Σχολής Γονέων κ.Τσεντσερή Μιχάλη Τηλ. 6979355888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου