Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αύριο οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων σε όλη τη χώρα


Αύριο οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων σε όλη τη χώρα 
Με τα προβλήματα των δικηγόρων περισσότερο οξυμμένα από ποτέ, ανοίγουν αύριο οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας ενώ τα βλέμματα όλων συγκεντρώνονται στην εκλογική μάχη του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας με οκτώ υποψήφιους προέδρους και 13 συνδυασμούς να διεκδικούν την ψήφο των περίπου 26.500 δικηγόρων της Αθήνας.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των οικονομικών μέτρων που έχουν πλήξει άμεσα τον κλάδο, οι δικηγόροι προσέρχονται στις κάλπες αύριο και τη Δευτέρα προκειμένου να αναδείξουν τον καταλληλότερο πρόεδρο για να επιλύσει τα «καυτά» θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ως υποψήφιοι πρόεδροι κατεβαίνουν στις εκλογές στον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, ο σημερινός πρόεδρος Ι. Αδαμόπουλος, ο γνωστός ποινικολόγος Β. Αλεξανδρής, οι σύμβουλοι του ΔΣΑ Π. Γαλετσέλλης, Π. Περάκης. Α. Βρεττός και οι δικηγόροι Β. Παπαστεργίου, Π. Παριανός και Γ. Μαραγκός.

Ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας εκτιμάται ότι θα είναι η αποχή ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, κάτι που έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση οι δικηγόροι θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες στις 2 και 4 Μαρτίου.

Οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι:

1) Κοινωνία των Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ,

2) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Άγγελο Βρεττό (στηρίζεται από το ΚΚΕ) ,

3) Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη (έμπειρος συνδικαλιστικής προερχόμενος από τον προοδευτικό χώρο),

4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό,

5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ,

6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό (στηρίζεται και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και

7) Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ .

Ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής είναι ο μοναδικός που διεκδικεί την ψήφο των συναδέλφων του ως ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός. Την υποψηφιότητα του κ. Αλεξανδρή στηρίζουν τρεις συνδυασμοί χωρίς δικό τους υποψήφιο πρόεδρο. Πρόκειται για τους συνδυασμούς : 1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, 2) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη, 3) Ενωμένοι Δικηγόροι .

Χωρίς υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνουν επίσης στις εκλογές οι συνδυασμοί:1) Θέμιδος Μέτωπο, 4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης, 5) Νέα Γενιά Δικηγόρων.
ΠΗΓΗ: Ειδησεις  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου