Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το τέλος της φραντζόλας

Ψωμί με το ζύγι προωθεί η κυβέρνηση, στη βάση πρότασης του ΟΟΣΑ


Υπέρ της προστασίας του καταναλωτή θα λειτουργήσει το ζύγισμα του άρτου που προωθεί η κυβέρνηση. «Ο καταναλωτής δεν θα αγοράζει ψωμί κατ' εκτίμηση, αλλά θα αγοράζει με το ζύγι» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή.
«Μέχρι σήμερα αγοράζαμε ψωμί κατ' εκτίμηση και ο καταναλωτής αγόραζε 400 γραμμάρια ψωμί και 100 γραμμάρια αέρα», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα είναι και η βασική αλλαγή που θα γίνει στη βάση των προτάσεων του ΟΟΣΑ.
Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του υποστήριξε ότι η μελέτη του ΟΟΣΑ δημιουργεί προβλήματα στην επιβίωση των αρτοποιών καθώς θα εξισώσει το φρέσκο ψωμί με το κατεψυγμένο.
Τριετής προστασία των ενοικιαστών
Σε μια συμβιβαστική λύση για τις επαγγελματικές μισθώσεις φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση προσπαθώντας να συγκεράσει τις απαιτήσεις της τρόικας που ζητούσαν την απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, με τις πιέσεις της αγοράς που επιδίωκε μια μίνιμουμ προστασία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας με την οποία οι επαγγελματικές μισθώσεις που θα συνάπτονται εφεξής θα έχουν τριετή διάρκεια.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου