Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Νέες κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί


Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα και στα Γιάννενα
Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τις αρχές Μαρτίου, οπότε οι διαθεσιμότητες που έλαβαν χώρα στην εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση να μετατραπούν οριστικά σε απολύσεις.
Πρόκειται ουσιαστικά για τις πρώτες απολύσεις στον δημόσιο τομέα της χώρας, αφού εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης κυρίως, σχολικοί τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνομικοί που δεν μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, με την παρέλευση του οκταμήνου βλέπουν οριστικά την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πανελλαδικά κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις.
Στα Γιάννενα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη Ζωσιμαία Ακαδημία με την συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών των εργαζομένων στους ΟΤΑ και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Για τον σκοπό αυτό η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα απηύθυνε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ζητώντας να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία απόλυση.
Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου