Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν πλέον μόνο «άνδρας», «γυναίκα» και «άλλο» στο Facebook

Πενήντα+ επιλογές για το φύλο στο προφίλ

Δεν υπάρχουν πλέον μόνο «άνδρας», «γυναίκα» και «άλλο» στο Facebook
H μηχανικός του Facebook Brielle Harrison επιδεικνύει την εκτεταμένη λίστα επιλογών για τον αυτοπροσδιορισμού του φύλου από κάθε μέλος του δικτύου. Η Harrison θα αλλάξει την επιλογή της σε "Trans Woman".   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να παρέχει την δυνατότητα στα μέλη του να αυτοπροσδιορίζουν το φύλο τους ανάμεσα σε 50 επιλογές, με δυνατότητα προσθήκης του δικού τους όρου.

Εκτός από "Woman", "Man" ή "Other", αρχικά 159 εκατομμύρια Αμερικανοί στο Facebook θα μπορούν να εμφανίζονται (ή να κρύβουν το φύλο τους) ως Bigender, Intersex, Male to Female, Neutrois, Trans Male, Trans Female....

Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν προσωπική αντωνυμία με βάση το φύλο που δηλώνουν καθώς και πως επιθυμούν να απευθύνονται σε αυτούς ανάμεσα στα she/her, he/him , they/them (ουδέτερο).

Μερικές από τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες αμέσως στα μέλη από τις ΗΠΑ είναι:

  1. Agender
  2. Androgyne
  3. Androgynous
  4. Bigender
  5. Cis
  6. Cis Female
  7. Cis Male
  8. Cisgender
  9. Cisgender Female
  10. Cisgender Male
  11. Gender Fluid
  12. Gender Variant
  13. Genderqueer
  14. Intersex
  15. Male to Female
  16. Neither
  17. Neutrois
  18. Other
  19. Pangender
  20. Trans
  21. Trans Female
  22. Trans Male
  23. Transgender Person
  24. Transmasculine
  25. Two-spirit
Ανάλογες επιλογές αναμένεται να δοθούν διεθνώς, μετά από συζήτηση για τους όρους με μέλη των κατά τόπους ομοφυλοφιλικών και τρανσέξουαλ κοινοτήτων, όπως έγινε και στις ΗΠΑ. Τα μέλη του κοινωνικού δικτύου που φτάνουν το 1,23 δισεκατομμύρια ενεργά μέλη κάθε μήνα μπορούν να διατηρούν μυστικό τον σεξουαλικό τους προσδιορισμό (όπως συμβαίνει και σήμερα). Η δυνατότητα επιλογών στο "gender" του προφίλ κάθε χρήστη του Facebook αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών από μέλη, αναφέρει το Associated Press.
In.gr Τεχνολογία, Associated Press
ΠΗΓΗ:  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου