Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση έκτακτης επιχορήγησης για την αντιμετώπιση στεγαστικού προβλήματος φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην έκτακτη Συνεδρία της αριθμ. 1006/15/28-1-2014 σας ενημερώνουμε τα εξής:
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως γνωρίζετε, είναι ένα περιφερειακό ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα και αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα στέγασης των φοιτητών του.
Ως Ίδρυμα έχουμε εξαντλήσει όλες τις οικονομικές δυνατότητες που είχαμε στη διάθεσή μας. Παράλληλα έχουμε απευθυνθεί σε φορείς και οργανισμούς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Οι συγκεκριμένοι φορείς, αν και έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον, δυστυχώς δεν είναι σε θέση, ούτε στο ελάχιστο, να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος.
Κατά συνέπεια, με βάση τις αιτήσεις των φοιτητών, υπάρχει ένας αριθμός 526 αιτήσεων που δεν έχει ικανοποιηθεί (286 παλαιών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και 236 πρωτοετών φοιτητών).
Η στέγαση των παραπάνω φοιτητών σε ξενοδοχεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων και των 140 κλινών που έχει ήδη μισθώσει το Πανεπιστήμιο για τη διαμονή των φοιτητών του Ιδρύματος, απαιτεί πρόσθετη έκτακτη επιχορήγηση ύψους τουλάχιστον 880.000 ευρώ.
Σας επισημαίνουμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της ορεινής Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, περιοχών, δηλαδή, με ιδιαίτερα χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.
Τονίζουμε, επίσης, ότι σημαντικός αριθμός των φοιτητών μας διακόπτει ήδη τις σπουδές του, λόγω οικονομικής αδυναμίας να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει καθημερινά έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των φοιτητών.
Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε θερμά να εγκρίνετε άμεσα την αιτούμενη έκτακτη επιχορήγηση των 880.000 ευρώ για τη στέγαση των φοιτητών μας.

Με τιμή
Ο Πρύτανης
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
 
Σχετικό Αρχείο: http://www.uoi.gr/files/news/attachments/6234.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου