Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

2ο Ειδικό Σχολείο: «Πράσινο φως» για τη μεταστέγασή του


Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2014
Το «πράσινο φως» σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της μεταστέγασης του 2ου Ειδικού Σχολείου από το 13ο Δημοτικό του Βοτανικού στο 9ο Δημοτικό, εντός του Κάστρου δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές, γεμίζοντας με αισιοδοξία εκπαιδευτικούς και γονείς πως σύντομα θα γίνει πράξη.
Η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου εκκρεμεί τους τελευταίους μήνες παρά την απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά του σχολείου «υποδοχής».
Ωστόσο, η αναγκαιότητα μεταστέγασης του σχολείου είναι αδιαμφισβήτητη και εύκολα κατανοητή από όποιον επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του 2ου Ειδικού Σχολείου.
Πέρα από το γεγονός πως βρίσκεται στον 1ο όροφο, δηλαδή οι μικροί μαθητές με ειδικά προβλήματα είναι αναγκασμένοι να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, οι χώροι είναι εξαιρετικά μικροί και δεν διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο.
Οι αίθουσες που σήμερα λειτουργούν δημιουργήθηκαν από το «κλείσιμο» διαδρόμου με διαχωριστικά και παραμένουν μικρές για να χωρέσουν τους 13 μαθητές και τους 11 εκπαιδευτικούς και ειδικό προσωπικό που απαιτούνται.
«Κάποιες στιγμές δε χωράμε ούτε όρθιοι. Για να συζητήσει ένα θέμα ο Σύλλογος Διδασκάλων, μόνο ένας – δύο κάθονται σε καρέκλα, οι υπόλοιποι είναι όρθιοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου Τάσος Τόκας.
Ακόμη πιο χαρακτηριστική εικόνα της «στενότητας» του χώρου είναι η αίθουσα η οποία χρησιμεύει ως αίθουσα διδασκαλίας, υπολογιστών και ταυτόχρονα τραπεζαρία και κουζίνα...
«Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας, γιατί πιστεύουμε ότι ακόμη μία χρονιά θα πάει χαμένη. Είναι αδύνατο να κάνουμε εκπαιδευτικό έργο σ’ αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε άλλο να λειτουργήσουμε. Περιμέναμε να γίνει η μεταστέγαση τα Χριστούγεννα τέθηκε ως πρόσκομμα ότι δεν είναι νόμιμη η μεταφορά, αλλά πριν λίγο πληροφορηθήκαμε ότι έχει διασφαλιστεί η νομιμότητα της διαδικασίας. Το θέμα είναι πότε θα γίνει», σημείωσε.
Ο κ. Τόκας, όπως και οι γονείς των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, κατανοούν τις ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν από την πλευρά του 9ου Δημοτικού Σχολείου.
«Όλοι όμως πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν γίνεται άλλο να συνεχίσουμε σ’ αυτές τις συνθήκες. Κάποιες φωνές που ακούστηκαν είναι υπερβολικές και δεν βοηθάνε ούτε στο εκπαιδευτικό έργο, ούτε στην καλή εικόνα της εκπαίδευσης προς τα έξω», σημείωσε.
«Δεν υπάρχει λόγος να αντιδρούν. Τα παιδιά μας συμμετέχουν κανονικά στις σχολικές δραστηριότητες και συνεργάζονται άψογα με τους μαθητές του κανονικού σχολείου στα διαλείμματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παύλου.
Την αναγκαιότητα των υποδομών προκειμένου να εξυπηρετούνται εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σημείωσε και ο γονέας Γιώργος Μπότσαρης. «Τα παιδιά δεν τα στέλνουμε στο σχολείο μόνο για φύλαξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γεωργία Χαλάτση από τον Ανεξάρτητο
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου