Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο ταχυδρόμος θα κάνει όλες τις δουλειές...

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ

Ταχυδρόμους για... όλες τις δουλειές θα βγάλουν στον δρόμο τα ΕΛ.ΤΑ. το προσεχές διάστημα.

Ο ταχυδρόμος θα κάνει όλες τις δουλειές...
Σύμφωνα με τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η αρχή της εισόδου των διανομέων στον χώρο των... θελημάτων θα γίνει με την παραλαβή και εκτέλεση φαρμακευτικών συνταγών έως το τέλος του μήνα στην Αττική, ενώ στη συνέχεια η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς και σε περισσότερες πόλεις.
«Τα ταχυδρομεία έχουν στη διάθεσή τους 4.000 ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με περίπου 2 εκατομμύρια κατοικίες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ., Κωστής Μελαχροινός, παρουσιάζοντας τα νέα σχέδια του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, από το τέλος του μήνα οι πολίτες που είναι ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.
Ο ταχυδρόμος θα κάνει όλες τις δουλειές...
Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς, ενώ το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ.
Αρχικά θα ξεκινήσει στην Αττική και σύντομα θα επεκταθεί σε πολλές πόλεις. Στα σχέδια μάλιστα του ταχυδρομείου είναι, σε επόμενη φάση, υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. να φέρνουν ακόμα και τα... ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ - όπως συμβαίνει ήδη στο Βέλγιο.
Επίσης ήδη αναβαθμίζεται η υπηρεσία track & trace σε συνεργασία και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βάσει της οποίας μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να αποστέλλουν εντός μίας ημέρας προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα.
Το Ταχυδρομείο αναλαμβάνει τη συσκευασία, την αποστολή και την πληρωμή με αντικαταβολή. Μόλις το δέμα ξεκινήσει το... ταξίδι του, ο παραλήπτης θα ενημερώνεται με γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο σχετικά με το πότε και σε ποιο ταχυδρομικό κατάστημα θα το παραλάβει. Εάν επιθυμεί κατ' οίκον παράδοση, θα χρεώνεται με 1 ευρώ.
Παράλληλα έως το τέλος του μήνα στα ταχυδρομικά καταστήματα θα διατίθενται και προπληρωμένες κάρτες, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν ασφαλείς αγορές από το Ιντερνετ, χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες.
Η διαδικασία θα είναι απλή, καθώς ο ενδιαφερόμενος αρκεί να επισκεφθεί ένα Ταχυδρομείο όπου και θα υποβάλει σχετική αίτηση προπληρώνοντας το συγκεκριμένο ποσό, με το οποίο επιθυμεί να «φορτώσει» την κάρτα του.
Οταν οι προπληρωμένες μονάδες τελειώσουν, θα μπορεί να ανανεώσει το ποσό ή να διακόψει την κάρτα.
Στο μεταξύ, αναφορικά με το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας στα ΕΛ.ΤΑ., ο κ. Μελαχροινός επεσήμανε χθες ότι αυτό δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία: «Δεν ανήκουμε στον στενό δημόσιο τομέα. Εάν θελήσουν να το εφαρμόσουν, θα πρέπει να αλλάξουν τον νόμο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχουν ήδη γίνει 806 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου