Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το εκλογικό δίλημμα αρχίζει να θολώνει

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΛΙΠΗΣ
Ακόμη και τώρα κάποιοι στην κυβέρνηση είναι έτοιμοι να υποκύψουν στον πειρασμό.
«Κεκαλυμμένα» και εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών εισηγούνται να γίνουν παροχές, να ανοίξουν οι πόρτες για ρουσφέτια και, όπου είναι δυνατόν, να γίνουν στα κρυφά ορισμένες «διευθετήσεις».
Είναι όλοι αυτοί που επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα, που δεν κάνουν μόνο το λάθος να εμφανίζονται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως οι καιροί έχουν αλλάξει, αλλά αγνοούν και την πολιτική ιστορία.
Μία πολιτική ιστορία που διδάσκει ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι ευεργετηθέντες, αφού έπαιρναν αυτό που ήθελαν από τους προηγούμενους, άνοιγαν βηματισμό και σήκωναν νέες κομματικές σημαίες.
Εξάλλου είναι φανερό ότι εάν ίσχυε το αντίθετο, θα κυβερνούσε ακόμη το ΠΑΣΟΚ, με εκείνα τα δυσθεώρητα εκλογικά ποσοστά της δεκαετίας του '80.
'Ή θα μεσουρανούσε και η Νέα Δημοκρατία του Κ. Καραμανλή, που με εμπνευστή τον Πρ. Παυλόπουλο μονιμοποίησε πάνω από 250.000 συμβασιούχους.
Η συνταγή «Τσοβόλα δωσ' τα όλα» δεν προσφέρεται πια και η εποχή των προεκλογικών παροχών παρήλθε ανεπιστρεπτί.
Κανείς σοβαρός πολιτικός αλλά και συνειδητοποιημένος και ενήμερος πολίτης μπορεί ακόμη να συμφωνήσει σε παλαιές τακτικές που κατέστρεψαν τη χώρα.
Ούτε φυσικά μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, με την τρόικα παρούσα και με νόμισμα το ευρώ.
Ολα αυτά τα σχέδια ή οι εισηγήσεις εκπορεύονται προφανώς απ' αυτούς που δεν κατάλαβαν τίποτε έως τώρα και μένουν πάντα αδιόρθωτοι.
Απ' αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι, ακόμη κι αν άνοιγαν όλα τα πανιά της ρουσφετολογίας, μόνο θυμηδία θα προκαλούσε αυτό σήμερα στους ψηφοφόρους.
Και ακόμη ότι μία ψηφοθηρική τακτική θα κλόνιζε κι αυτούς, τους πολλούς, που πιστεύουν πως η κρίση ήρθε ακριβώς εξαιτίας του λαϊκισμού, της τακτοποίησης ημετέρων και της έντονης αδιαφάνειας στην άσκηση πολιτικής που επικράτησε όλα τα τελευταία χρόνια.
Γι' αυτό η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη να ανατρέχει και να επιζητά διφορούμενους χρησμούς του Μαντείου των Δελφών για τη σωτηρία της.
Αρκεί να εμπιστευτεί την απλή λογική συνταγή ότι το «δαχτυλίδι» ανήκει σε αυτόν που δίνει προοπτική και ανοίγει τον δρόμο για το μέλλον της χώρας.
Το δίλημμα των προηγούμενων εκλογών, ΝΔ ή χάος αρχίζει να.... θολώνει.
Και, φυσικά, θα θολώνει περισσότερο εάν αυτή η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία για τη χώρα, αρχίσει τα προεκλογικά τερτίπια και μπει στον πειρασμό να σκορπίσει ακόμη και το πρωτογενές πλεόνασμα προσφέροντας στους ψηφοφόρους τα... γνωστά δωράκια.
Θα είναι σίγουρα μια τέλεια συνταγή για να την εγκαταλείψουν και οι δυσαρεστημένοι και αυτοί που προσέβλεπαν σε ένα καλύτερο μέλλον.
ΠΗΓΗ:  Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου