Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συν δύο μέρες στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


ethnos.grΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Έως την Παρασκεύη, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας» όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.

Συν δύο μέρες στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
«Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφαλογιάννη.
Την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.
Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».
Κατά της Λευκής Εβδομάδας έχει ταχθεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Σήφης Κοτσιφάκης. «Η κυβέρνηση βάζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπροστά από τους γονείς και τους μαθητές, καθώς αποδέχεται να κλείσει εκείνη την περίοδο τα σχολεία επειδή έχουν κεσάτια τα ξενοδοχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσιφάκης στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Βασίλης Τόγιας, ζήτησε η Λευκή Εβδομάδα να είναι επιδοτούμενη από το κράτος.
Διαβάστε ακόμη:
Εβδομάδα χειμερινών διακοπών για τους μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου