Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας, «Το τίμημα»

Αρχική

  Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 9:00 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Θεατρική Σκηνή Πρέβεζας, ανεβάζουν την παράσταση με τίτλο «Το τίμημα», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
            Πρόκειται για μια παράσταση που σκιαγραφεί την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν οι ήρωες στην πόλη της Πρέβεζας και είναι εμπνευσμένη από το διήγημα του Κων/νου Θεοτόκη με τίτλο «Η τιμή και το χρήμα».
            Τα πρόσωπα του έργου «Η τιμή και το χρήμα», δεν ήταν οι γνωστοί καλοσυνάτοι χωρικοί, οι απαλλαγμένοι από τα πάθη, με τις σκληρές ρυτίδες στα πρόσωπα και τους χοντρούς ρόζους στα δάχτυλα. Παγιδευμένοι μέσα στα αδιέξοδα που τους επέβαλλε η τάξη τους και η ηθική της μικρής κοινωνίας τους, φέρονταν σκληρά, υπολογιστικά, κοίταζαν το συμφέρον τους, υπέκυπταν στους όρους της ανάγκης και συμβιβάζονταν. Συγχρόνως, όμως, ήταν και πρόσωπα δραματικά. Αντιμετώπιζαν διλήμματα, αμφισβητούσαν τις παραδεδομένες αξίες και είχαν κάποιες στιγμές τη δύναμη να κάνουν υπερβάσεις.
            Το κείμενο και την σκηνοθεσία της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καζούκας. Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι οι Δήμητρα Δρόσου, Ανδρέας Καραμάνης, Μάκης Μυλωνίδης, Σταυρούλα Καραγιάννη, Βαγγέλης Σοπικιώτης, Παναγιώτης Ακρίδας, Κώστας Μόλλα, Ελένη Μπέλλου, Παναγιώτα Πανταζή, Βασιλική Κιτσοπαππά, Ουρανία Κορδώνη, Δήμητρα Ζώη και Γιάννης Βουλιστιώτης. Τις κατασκευές του σκηνικού έχει  η Διονυσία Σταματοπούλου, ενώ την μουσική έχουν επιλέξει η Άννυ Βλαχοπούλου και ο Κώστας Καζούκας. Τα ρούχα και το μακιγιάζ έχει επιμεληθεί η Δήμητρα Ζώη και η θεατρική ομάδα. Τους φωτισμούς και την αφίσα έχει επιμεληθεί η Άννυ Βλαχοπούλου. 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου