Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΑ: «Ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη» από τη διοίκηση της Forthnet – Nova

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed από τη διοίκηση της Forthnet – Nova καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).
Η ανακοίνωση του ΕΚΑ κάνει λόγο για «ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη» σε μια προσπάθεια της επιχείρησης να αποδυναμώσει και να εκφοβίσει τους εργαζομένους που αντιστέκονται και αγωνίζονται, αναφορικά με την απόλυση του εργαζομένου Ηλία Αζαμπί.
Όπως σημειώνεται, τα μέλη των ΔΣ των Σωματείων, βάσει του νόμου 1264/82, απαγορεύεται να απολυθούν όσο διαρκεί η θητεία τους εκτός και αν έχουν προβεί σε συγκεκριμένες «παραβάσεις» που περιγράφονται στο νόμο.
Το ΕΚΑ καταγγέλλει ότι η Forthnet-NOVA κατασκεύασε κατηγορίες για να δικαιολογήσει την απόλυση του Ηλία Αζαμπί και επιπλέον ότι η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να του καταβάλλει αποζημίωση απόλυσης, φέροντας ως επιχείρημα ότι εξώθησε την εταιρία να τον απολύσει.
«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί και δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του στον αγώνα του για επαναπρόσληψη» καταλήγει η ανακοίνωση. 
 ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου