Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το σεντούκι της καρδιάς Βιβλιοπαρουσίαση

 
Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ , ο  Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και τις Εκδόσεις Παρρησία παρουσιάζουν το βιβλίο της Σοφίας Γραμμόζη-Σωπίκη « Το σεντούκι της καρδιάς», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Oι καλοκαιρινές διακοπές σ’ ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου γίνονται η αφορμή ώστε μια παρέα παιδιών μέσα από τις καθημερινές περιπέτειές τους να γίνουν φίλοι και ν’ ανακαλύψουν "το σεντούκι της καρδιάς". Μια ιστορία τρυφερή αλλά κάποιες φορές και σκληρή, όμως βαθειά αληθινή σαν τη ζωή.

Η Σοφία Γραμμόζη - Σωπίκη γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος της σχολής νηπιαγωγών Καλλιθέας, της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Μ.Δ.Δ.Ε. Για τέσσερα χρόνια ήταν γραμματέας και σήμερα είναι μέλος της Ο.Μ.Ε.Ρ. στο παράρτημα Ιωαννίνων. Γράφει ιστορίες και ποιήματα για παιδιά. Το 2007 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι: "Η χάντρα η ασημένια η χρυσομαλαματένια" (Έπαινος παραμυθιού 2007). Εργάζεται στο 1ο Νηπιαγωγείο Ανατολής Ιωαννίνων. Έργα της είναι: «Το ονειρόπαιδο» , «Η χάντρα η ασημένια , η χρυσομαλαματενια», και «Το σεντούκι της καρδιάς».
Στην βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου, θα μιλήσουν οι, Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Γιώργος Καψάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Αντιπρύτανης, και η συγγραφέας Σοφία Γραμμόζη –Σωπίκη.
Αποσπάσματα του έργου θα αναγνωσθούν από την Αιμιλία Παγώνα, νηπιαγωγό.
Μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής και της Δ1 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων θα τραγουδήσουν και θα παρουσιάσουν θεατρικό έργο, αντίστοιχα.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Μαριάννα Λάζου.
Η είσοδος για το κοινό ειναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου