Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Με ρυθμούς «χελώνας» οι αλλαγές σε πρόσωπα στο υπουργείο Παιδείας και στις διοικήσεις Οργανισμών

Ακόμη δεν έχουν ορισθεί οι αρμοδιότητες των Αναπληρωτών υπουργών Παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ρυθμούς « χελώνας» κινείται η πολιτική ηγεσία στην αντικατάσταση των Γενικών Γραμματέων και διοικήσεων των οργανισμών του υπουργείου Παιδείας.

Παρότι κοντεύει ένας μήνας που ο Ομ. Καθηγητής Αριστείδης Μπαλτάς ανέλαβε το «τιμόνι» του υπουργείου Παιδείας, ακόμη δεν έχουν ορισθεί οι αρμοδιότητες των αναπληρωτών υπουργών .
Επίσης:
Α. Ενώ ο υπουργός Παιδείας πρότεινε στον πρωθυπουργό για τη θέση του Γενικού Γραμματέα τον καθηγητή Δ. Χασάπη, καθυστερούν οι τυπικές, με αποτέλεσμα ο Θανάσης Κυριαζής να παραμένει στη θέση του μέχρι να παραδώσει. Σημειώνεται ότι ο κ. Χασάπης βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του υπουργού Παιδείας και όχι στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα.
Β. Για τη θέση του Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, ο νυν Γενικός κ. Βασιλάκος ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να παραμείνει στη θέση του και ότι προς το παρόν δεν θα αντικατασταθεί. Έτσι ο κ. Βασιλάκος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του υπογράφοντας κανονικά τις τρέχουσες αποφάσεις.
Γ. Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλατζής παραμένει στη θέση του, ύστερα από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Δ. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκλαβάς απέστειλε στον υπουργό Παιδείας πολυσέλιδο απολογιστικό σημείωμα με την παραίτηση του ταυτόχρονα. Μέχρι σήμερα κανένα πρόσωπο δεν εμφανίστηκε στο ΙΕΠ για ενημέρωση.
ΠΗΓΗ:  http://www.esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου