Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: Αλέξη, πες «όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

«Αλέξη, πες 'όχι' στο 'Nein' του Σόιμπλε». Αυτό ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Μίκης Θεοδωράκης με κείμενο - παρέμβαση.

Μίκης Θεοδωράκης: Αλέξη, πες «όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε
Ο Μίκης Θεοδωράκης, με κείμενο που δημοσιεύσε στην ιστοσελίδα του ζητά από τον πρωθυπουργό «να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώτας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας».
Στο κείμενό του ο Μίκης Θεοδωράκης παρομοιάζει την Αριστερά με ένα «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί» ενώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τους ηγέτες τους ΣΥΡΙΖΑ να εναντιωθούν στην ΕΕ, να πουν «Όχι» στο «Nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο.
«Και όμως, υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε. Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας», σημειώνει στο κέιμενό του ο Μίκης Θεοδωράκης.
Και συνεχίζει, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει.
Σ' αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας».
Συνάντηση αύριο με τον πρωθυπουργό
Αύριο στις 10.30 το πρωί ο κ.Θεοδωράκης αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον μουσικοσυνθέτη, προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του, σε συνέχεια ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
ΠΗΓΗ:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου