Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών

Αρχική
Εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου έως και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015


                                        Κυριακή 18:00-21:00
Δευτέρα έως και Πέμπτη 11:00-14:00
Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Δήμου Ιωαννίνων|
(Αγίας Μαρίνας 55)
 
Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τις ομάδες χορευτών 65+, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση που εδρεύει στην Αθήνα, αποδεικνύει εμπράκτως ότι τα μόνα που χρειάζεται κανείς για να χορέψει είναι το πάθος και η θέληση… Φέτος οι συνεργάτες της ομάδας κίνησης 65+ επισκέπτονται τα Γιάννενα και σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννίνων και το Πνευματικό του Κέντρο προσκαλούν τους μεγάλους μας φίλους να χορέψουν!
Νέοι χορευτές 65+
Ποιος λέει ότι δεν μπορώ να πετάξω; Εργαστήριο για όσους πιστεύουν ότι ο χορός δεν έχει ηλικία...

Στο εργαστήριο κίνησης για άτομα άνω των 65 ετών, αναζητάμε τη σύνδεση του «πριν» με το «τώρα» και το «μετά», μέσα από το χορό. Η εμπειρία γίνεται πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε κινητικούς κώδικες που θα μας βοηθήσουν να αφηγηθούμε ιστορίες του παρελθόντος, να αφουγκραστούμε το παρόν και να «χορέψουμε» το μέλλον.

Ο κύκλος αυτός, που απευθύνεται μόνο σε όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά, ξεκινά με μια σειρά απλών ασκήσεων και διατάσεων για «ζέσταμα» του σώματος. Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του καθενός, ενεργοποιούμε τις βασικές μυϊκές ομάδες ώστε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Στη συνέχεια, δουλεύοντας κάποιους κινητικούς συνδυασμούς, ερχόμαστε σε επαφή με το λεξιλόγιο του σύγχρονου χορού.

Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, αυτό του αυτοσχεδιασμού, είναι και το πιο δημιουργικό. Επιστρατεύοντας τις τεχνικές πληροφορίες και τις κινητικές ιδέες του πρώτου μέρους, εξερευνούμε την προσωπική κίνηση του καθενός και συνθέτουμε ένα συλλογικό «μωσαϊκό» κινήσεων εμπνευσμένο από τα βιώματα και την προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντος.
 
Απευθύνεται σε:
Άτομα άνω των 65 ετών
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα χορού Αερίτες και, συγκεκριμένα, από τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη και τη χορεύτρια Μάρω Μαρμαρινού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου