Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

"ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"

Την μαύρη κωμωδία “Μαθήματα Νοελληνικής Ιστορίας” της Πένυς Φυλακτάκη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου,  παρουσιάζει το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στα Παλιά Σφαγεία την Πέμπτη 26, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 21:00.
Τα “Μαθήματα Νοελληνικής Ιστορίας”, γραμμένο το 2011, είναι μια αιχμηρή και ανατρεπτική κωμωδία καταστάσεων που παρακολουθεί την προσπάθεια 6 διαφορετικών ανθρώπων στο λάθος τόπο (ερημικό ξωκλήσι) τη λάθος στιγμή (χειμερινή θεομηνία). Αρχικά οι ήρωες μας πρέπει να συμβιώσουν και τελικά να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες κρίσης. Ο θεατής θα αναγνωρίσει χαρακτήρες, καταστάσεις και συμπεριφορές γνώριμα από τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, “φωτισμένα” όμως από ένα άλλο πρίσμα.
Με όπλο το γρήγορο και ατακαδόρικο, χιομοριστικό κείμενο η βραβευμένη με το Γ’ Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων Πένυ Φυλακτάκη προκαλεί το αυθόρμητο γέλιο και συνάμα καυτηριάζει κοινωνικά φαινόμενα όπως η ξενοφοβία, η ιδιοτέλεια, η αυταρέσκεια, η διαφθορά και η άγνοια της Ιστορίας. Το απρόσμενο και ανατρεπτικό τέλος του έργου αποτελεί το καλύτερο φινάλε αφού καταφέρνει να δημιουργήσει προβληματισμό και περισυλλογή για τα κακώς κείμενα μιας κοινωνίας σε κρίση. Μια κρίση  πρωτίστως αξιών.
Τα μέλη του Καλλιτεχνικού Σωματείου «Εξαύδα» σας καλούν να δείτε τα “Μαθήματα Νοελληνικής Ιστορίας”.  Σας καλούν να μάθετε σε τι είναι χρήσιμα τα σέλινα στο γάμο, πως παίζεται το πόκερ του Μπαταξή, που ακριβώς βρίσκεται η μέση του πουθενά και πόσο απέχει από τον Άγιο Παντελεήμονα, και τέλος τι είναι πιο σημαντικό στο γάμο, ο κουμπάρος ή οι βέρες! Πάνω απ’ όλα όμως σας καλούν να γελάσετε… με μια πραγματικότητα για γέλια  … και για κλάματα!
Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται) οι:
Ξένος                           Πέτρος Χριστακόπουλος 
Γαμπρός                      Δημήτρης Ράδης
Νύφη                           Όλγα Μπαλωμένου                                                               
Συμπεθέρα                  Μαρία Φατούρου                             
Συμπέθερος                Παναγιώτης Κόρδας                          
Παπάς                         Χάρης Μπερής/Σπύρος Βάρφης - (Διπλή διανομή)
Δημοσιογράφος          Κέλλυ Παππά
Σκηνικά :                                              Θανάσης Τζάτσος
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια     Δημήτρης Κατσάνος
Φώτα :                                                             Νίκος Γούλας
Ήχος :                                                  Νεκταρία Λαμπράκη
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου