Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Να αποφυλακιστεί ο Ισμαήλ Ζατ

ismail-zat-site


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του Ισμαήλ Ζατ που κρατείται στις γερμανικές φυλακές.
Ο Ισμαήλ Ζατ είναι αγωνιστής που ζούσε στην Ελλάδα από το 1988. Εδώ και 5 μήνες βρίσκεται στη Γερμανία με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά οι γερμανικές αρχές τον έχουν φυλακίσει, επειδή η Τουρκία ζητά την έκδοσή του. Στη Γερμανία, δυστυχώς, δεν σταμάτησε ποτέ το κυνηγητό προσφύγων και αγωνιστών. Η συνεργασία των κυβερνήσεων Τουρκίας και Γερμανίας οδηγεί σε συλλήψεις, φυλακίσεις και απελάσεις αγωνιστών.
Ο Ισμαήλ Ζατ είναι πρόσφυγας αγωνιστής 63 χρονών. Στην Τουρκία αγωνίσθηκε για χρόνια ενάντια στο φασισμό και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του τουρκικού λαού. Για τη δράση του αυτή αντιμετώπισε συλλήψεις και βασανιστήρια από την τουρκική αστυνομία.
Αναγκάστηκε να φύγει από την Τουρκία και βρήκε καταφύγιο στη χώρα μας. Σε αυτά τα 16 χρόνια που ζούσε στην Ελλάδα συμμετείχε στους αγώνες για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας στην Ελλάδα, ζητούσε επίμονα την έκδοσή του αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε από τα Ελληνικά δικαστήρια.
Πριν 5 μήνες πήγε στη Γερμανία και εδώ και 2 μήνες είναι προφυλακισμένος. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια δίκης Τούρκων αγωνιστών. Αρχικά ως αιτία κράτησής του προβλήθηκε η αντίσταση κατά της αρχής ωστόσο μετά από δυο εβδομάδες του ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές ότι η Τουρκία ζητάει την έκδοσή του. Σήμερα κρατείται προκειμένου να απελαθεί και να εκδοθεί στην Τουρκία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Γερμανικά συνδικάτα να παρέμβουν για να αφεθεί ελεύθερος ο Ισμαήλ Ζατ και να του αναγνωριστούν τα δικαιώματα του πολιτικού πρόσφυγα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου