Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οδηγίες για την πρόσληψη και πληρωμή των αναπληρωτών στο πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»


Υπουργείο παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες κυρίως για την πρόσληψη και τις διαδικασίες πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 & 3», εξέδωσε το υπουργείο παιδείας .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Αντικείμενο της δράσης είναι η ενίσχυση του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) μέσω της σύναψης Συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, καταβολής μηνιαίων αποδοχών και οδοιπορικών εξόδων συμπλήρωσης ωραρίου σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική και Θεατρική Αγωγή), Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής.
Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με χρήση των Ενιαίων Πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠO.ΠΑΙ.Θ. για όλα τα σχολικά έτη που υλοποιείται η Πράξη.
Οι προσλήψεις γίνονται μετά τη συμπλήρωση ωραρίου των μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά την κάλυψη των αναγκών από το πλεονάζον προσωπικό των ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διατίθεται στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας.
Στους εκπαιδευτικούς αυτούς θα ανατεθούν 24 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα για απασχόληση πλήρους ωραρίου ή μέχρι και 15 ώρες την εβδομάδα για απασχόληση μειωμένου ωραρίου.
Το παραπάνω ωράριο μπορεί να καλυφθεί αποκλειστικά με ανάθεση διδακτικών ωρών σε ένα ή περισσότερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με Απόφαση του αρμοδίου οργάνου (ΠΥΣΠΕ).
Τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανωτέρω εκπαιδευτικών είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου των αντίστοιχων ειδικοτήτων που μισθοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό.
ΠΗΓΗ:.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου