Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ενέκρινε τη λίστα Βαρουφάκη το Eurogroup

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 4ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ενέκριναν μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση της συμφωνίας της περασμένης Παρασκευής για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Ενέκρινε τη λίστα Βαρουφάκη το Eurogroup
Όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, το Eurogroup έκανε δεκτές τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.
«Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ολοκληρώθηκε και το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εγκρίθηκε», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε ότι το Eurogroup ενέκρινε την παράταση του ελληνικού προγράμματος, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για τα εθνικά κοινοβούλια να εγκρίνουν την παράταση.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα εθνικά συμβούλια (Γερμανίας, Μάλτας, Εσθονίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας και Φιλανδίας) που θα κληθούν να εγκρίνουν την επιστολή Βαρουφάκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην απόφαση - κλειδί της Bundestag, το πρωί της Παρασκευής.
Οπως ανέφερε και αντιπρόεδρός της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στα εθνικά συμβούλια για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος».
Ανέφερε ακόμη ότι «ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Ελλάδα είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών με τη σειρά του ανέφερε ότι η συμφωνία της Παρασκευής μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνη παραμένει. Οι Έλληνες έχουν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος μέχρι του τέλος Απριλίου. Θέλουμε όλοι τώρα να δούμε τους αριθμούς».
Το έγγραφο των έξι σελίδων εστάλη αργά χθες το βράδυ στους εταίρους της και κινείται σε τέσσερις άξονες.
Το ανακοινωθέν του Eurogroup
Σήμερα το Eurogroup συζήτησε την πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου.
Οι θεσμοί μας έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση με την οποία θεωρούν ότι η λίστα μέτρων είναι επαρκώς εκτενής για να αποτελέσει έγκυρο σημείο εκκίνησης για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να έλθουμε στην τελική απόφαση επέκτασης έως και κατά τέσσερις μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας
Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν περαιτέρω και να διευρύνουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, με βάση την τρέχουσα συμφωνία, σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
ΠΗΓΗ:  ethnos.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου