Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τα Γιάννενα τίμησαν έναν θρύλο



Ο Δήμος Ιωαννιτών βράβευσε τον Μοντέζ, τον «στρατηγό» του Άγιαξ της Ηπείρου

Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν ίσως να καταλάβουν την τεράστια τιμή και αναγνώριση για έναν άνθρωπο να τον τιμά 33 χρόνια μετά την επιστροφή του στην πατρίδα του, η πόλη στην οποία έβγαλε το ψωμί του για μία δεκαετία, σε μία ξένη χώρα, η πόλη στην οποία έκανε την οικογένειά του, η πόλη που γεννήθηκαν τα παιδιά του, η πόλη την οποία έκανε υπερήφανη, δημιουργώντας μαζί με άλλους τον θρύλο του «Άγιαξ της Ηπείρου».
Σίγουρα αυτός που είχε την τύχη να το ζήσει, ήταν ο Χουάν Μοντέζ,
ο θρυλικός «Τσίτσε» του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ο «στρατηγός» της ομάδας για μία 10ετία, ο ένας από τους έξι Αργεντινούς που έφεραν την επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έδωσαν τη δυνατότητα στην πόλη, να ανοίξει τους ορίζοντές της.
Ο θρυλικός Μοντέζ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την εγγονή του βρέθηκε για λίγες ημέρες στην αγαπημένη του πόλη, κοντά στους ανθρώπους που τον αγάπησαν και τους αγάπησε και είχε την ευκαιρία χθες να ζήσει κάποιες μοναδικές στιγμές, στο δημαρχείο της πόλης, εκεί που ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, τον τίμησε για την προσφορά του στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και στην πόλη.
Στιγμές αναγνώρισης, χαράς και έκδηλης συγκίνησης για τον Μοντέζ, που δεν του επέτρεψαν να πει πολλά λόγια, προλαβαίνοντας μόνο να ευχαριστήσει για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του, αλλά και να τονίσει ότι δε θα είχε καταφέρει τίποτε, εάν δεν υπήρχαν οι συμπαίκτες του.
Αρκετοί εκ των θρυλικών μορφών της ομάδας του «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν παρόντες σε αυτή την βράβευση, και είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν εκείνα τα χρόνια. Μεταξύ αυτών οι Κοντογιωργάκης και Γκλασμάνης, οι άλλοι δύο θρύλοι που ρίζωσαν στην πόλη, αλλά επίσης ο Τσουρλίδας, ο Λιάκος, ο Μάιπας, ο Αλεξάκης, ο Κώνστας, ο Ζήσης,
ο Παπαδόπουλος, ο Παπαγγέλης, ο Σεϊταρίδης, ο Γκόλας, ο Οικονόμου και παίκτες από τις επόμενες γενιές, όπως ο Τάτσης και ο Καλούδης. Παρόντα επίσης, πρόσωπα που έχουν συνδέσει την προσωπική τους διαδρομή με την ομάδα του ΠΑΣ, όπως ο φροντιστής Φάνης, σε ηλικία πλέον των 80 ετών, αλλά και πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΣ.
Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης βρέθηκαν οι παίκτες των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ, σε μία αρμονική και συμβολική συνύπαρξη του παλιού με το νέο.
«Μακάρι όλα τα παιδιά να περάσουν αυτά που πέρασα εγώ στον ΠΑΣ. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και την οικογένεια μου. Σας ευχαριστώ όλους πολύ», είπε ο Μοντέζ, λίγο πριν παραλάβει την τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο της πόλης.
Προσωπικό χρέος
Νωρίτερα, ο Θ. Μπέγκας τόνισε, ότι η βράβευση έγινε γιατί ο ίδιος ήθελε να εκπληρώσει ένα προσωπικό του χρέος απέναντι στον Μοντέζ, αλλά και σε εκείνη τη μεγάλη ομάδα, όταν ο πατέρας του Κ. Μπέγκας ήταν πρόεδρος του ΠΑΣ.
«Δύο ήταν οι παράγοντες που άνοιξαν οι πύλες της πόλης. Ο ένας ήταν το Πανεπιστήμιο και ο δεύτερος ήταν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, ενώ για την μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ μίλησαν ακόμη ο δημ. σύμβουλος Νίκος Τσόλης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ
Κ. Τασούλας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λ. Παπαγγέλης, ο αντιδήμαρχος Π. Κολόκας και ο δημ. σύμβουλος και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Βασίλης Καλούδης. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε και την πρόταση, ώστε το 2016 που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣ, να διοργανωθεί από κοινού με το δήμο Ιωαννιτών μία μεγάλη εκδήλωση για την πορεία και την προσφορά της ομάδας στην πόλη.
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου