Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το «μαύρο» στην ΕΡΑ Ιωαννίνων



Παρέμβαση από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία – Πρωινή Ενημέρωση υπόσχονται οι απολυμένοι – εργαζόμενοι
Μπορεί ο πομπός να σταμάτησε τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΑ Ιωαννίνων από τους απολυμένους – εργαζομένους, οι ίδιοι όμως δεν το βάζουν κάτω. Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, θα μεταδίδεται από τα Γιάννενα η τηλεoπτική παραγωγή «Πρωινή Ενημέρωση», μέσω του ertopen.gr. 
Η εκπομπή θα μεταδίδεται 8 -11 το πρωί με τους Νίκο Αγγελίδη, Στέφανο Ντόβα και Σωτήρη Αργύρη, ενώ την αρχισυνταξία της εκπομπής θα έχει η Βασιλική Χαϊνά..
Εκτός από τα γενικότερα πολιτικά θέματα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα τοπικά ζητήματα και θα προσκληθούν στο στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.
Στη συνέλευση των εργαζομένων, χτες. αποφασίστηκε να ζητηθεί από την περιφερειακή αρχή να δώσει στη δημοσιότητα το ψήφισμα ή την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του τοπικού σταθμού, ενώ οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι και οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου θα πρέπει να διατυπώσουν γραπτώς τις θέσεις τους, από τη στιγμή που η περιφερειακή αρχή δεν εξέδωσε το ψήφισμα. Επίσης, καλούν, το δήμο Ιωαννιτών και την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Ηπείρου να πάρουν εγγράφως θέση για το κατέβασμα του πομπού της τοπικής ΕΡΑ.
Για «πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων», που «αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα της Κυβερνητικής πολιτικής, στην ποιοτική δουλειά των εργαζομένων που αγωνίζονται για υπεύθυνη, ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση η οποία απέχει παρασάγγας από μεθοδευμένες προσπάθειες χάλκευσης της αντικειμενικότητας από τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς», κάνει λόγο η Πανηπειρωτική.
«Είναι γεγονός ότι κλείνουν την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, γιατί στην ανάπτυξή της έχει συμβάλλει τα μέγιστα εδώ και εξήντα ολόκληρα χρόνια και η ΕΡΑ Ιωαννίνων, που η φωνή της απετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μέσο έκφρασης δημοκρατικού λόγου και διαλόγου», σημειώνεται επιπλέον.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος «συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων, αντιστέκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αγωνίζεται για να επανέλθει το δικαίωμα της πληροφόρησης μέσω μιας όντως αντικειμενικής δημόσιας τηλεόρασης».
Η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» καταγγέλλει, τέλος, με ανακοίνωσή της, «τη νέα φασιστική πρόκληση της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την οποία παραμονή της πρωτοχρονιάς σιώπησε η ΕΡΑ Ιωαννίνων».
«Εγκαλούμε τον Περιφερειάρχη γιατί μέχρι τα σήμερα δεν έπραξε τα δέοντα για να μη κλείσει η ΕΡΑ Ιωαννίνων. Τον καλούμε τώρα την υστάτη στιγμή να διαμαρτυρηθεί εντόνως για το κλείσιμο της ΕΡΑ Ιωαννίνων και με ευθύνη του περιφερειακού συμβούλιου άμεσα να ανοίξει, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του να παραμείνει ανοικτή», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου