Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ποιες αλλαγές έγιναν στα κριτήρια των αποσπάσεων για το σχολ. έτος 2012-13 Ποιες προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές



 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 18 Μαΐου 2012 εκδόθηκε από το Υπ. Παιδείας η εγκύκλιος των αποσπάσεων, για το σχολικό έτος 2012-13 (σε φορείς και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ). Η εγκύκλιος εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί η τελική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής των αποσπάσεων, όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που έγιναν στα κριτήρια και να προστεθούν και άλλες.
           
ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
1. Χρόνια υπηρεσίας: Δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στα χρόνια υπηρεσίας, αφού πέρυσι υπολογίζονταν με 1 μόριο για κάθε έτος, ενώ φέτος υπολογίζονται κλιμακωτά: από 1-10 έτη 1 μόριο, από 10-20 έτη 1,5 μόρια, από 20 και πάνω 2 μόρια.
2. Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με σύζυγο άνεργο: Μειώθηκαν από δύο σε ένα τα χρόνια της ανεργίας προκειμένου να δικαιούται κάποιος – α, συνυπηρέτηση με σύζυγο άνεργο. Επιπλέον, δεν απαιτείται να υπάρχει επιδοτούμενη ανεργία αλλά μόνο κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
3. Ενιαίες περιοχές η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για συνυπηρέτηση: Τα ΠΥΣΠΕ των πόλεων Αθήνας (Α,Β,Γ,Δ) και Θεσσαλονίκης (Αν. Θεσσαλονίκης – Δυτ. Θεσσαλονίκης) θεωρούνται ως ενιαία περιοχή και υπολογίζονται οι μονάδες συνυπηρέτησης σε όλα.
4. Διπλασιασμός μορίων για χηρεία: τα μόρια λόγω χηρείας που λαμβάνει κάποιος συνάδελφος διπλασιάζονται και από 6 γίνονται 12.
5. Συνεξέταση αιτήσεων: Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα συνεξέτασης αιτήσεων έγγαμων συναδέλφων, όπως γίνεται και στις μεταθέσεις.
            Πέρα από τις παραπάνω αλλαγές που έγιναν και είναι θετικές προτάθηκαν, από τους αιρετούς, στην επιτροπή και άλλες οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές, όπως:
1. Η κατ’ εξαίρεση απόσπαση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών,
2. Ο υπολογισμός της χιλιομετρικής απόστασης,
3. Ο υπολογισμός της συνυπηρέτησης σε όλες τις περιοχές που ζητά ο εκπαιδευτικός απόσπαση,
4. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς,
5.Η μοριοδότηση των αποσπάσεων σε φορείς.

            Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει ο πιθανός χρόνος εξέτασης των αιτήσεων απόσπασης υπολογίζεται να είναι στο τέλος Ιουλίου (Α’ κύκλος) εφόσον, βέβαια, δοθεί άδεια από την Ειδική Τριμελή Επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας για εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών.


                                                        Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου