Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΘΕΜΑ: Πανελλήνιος Λογοτεχνικός  Διαγωνισμός  Ποίησης και  Διηγήματος
             μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 
                Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών προκηρύσσει για το έτος 2012, τους κάτωθι Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :
                ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ: Συμμετοχή με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με  ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα  και θέμα  ελεύθερο. Θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο,   Α΄, Β΄ και Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο – Λύκειο) και  Αναμνηστικά Διπλώματα   Συμμετοχής   σε όλους τους συμμετέχοντες
                ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ: Συμμετοχή με ένα (1)  διήγημα έως έξι (6) σελίδες  μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες  με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα  και θέμα ελεύθερο.  Θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Βραβείο,   Α΄, Β΄ και Γ΄ Έπαινος ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο – Λύκειο) και Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
                ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  
1) Τα έργα να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα  2) Να υποβληθούν σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου να κλεισθούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο.  Τα πέντε αντίτυπα και ο μικρός φάκελος να σταλούν με απλή επιστολή (όχι συστημένη) με την αντίστοιχη ένδειξη  Διαγωνισμός για παιδιά Δημοτικού ή Διαγωνισμός για Εφήβους Γυμνασίου – Λυκείου στη  διεύθυνση: ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ  - Τ.Θ.  8231  Τ.Κ. 10210 ΑΘΗΝΑ  3) Στο επάνω μέρος του  φακέλου θα αναγράφεται  μόνο το ψευδώνυμο. Ημερομηνία υποβολής μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012 (σφραγίδα  ταχυδρομείου)  4) Τα υποβαλλόμενα  κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν έγκαιρα  τηλεφωνικώς  5) Η απονομή Βραβείων, Επαίνων και Αναμνηστικών Διπλωμάτων Συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 6:30 μ. μ.,  στην αίθουσα  συνεδριάσεων  «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  (Ακαδημίας και Γενναδίου 8, 7ος όροφος).
                Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων. Η κρίση της Κριτικής Επιτροπής είναι αμετάκλητη.
                ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στο τηλέφωνο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών 2103819571, καθημερινώς και στην εκπαιδευτικό Πολυξένη Γιάχου  στα τηλέφωνα 2107515171, 2130429351 και 6949472787.
                 Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

                                                                                                   Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                                                                   
                                                                                                ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου