Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ρεπούση: Δεδομένος ο σεβασμός μου στον Ποντιακό Ελληνισμό

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της Δημοκρατική Αριστερά αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει προκύψει με την απουσία βουλευτών της κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, χθες, στη Βουλή

Ρεπούση: Δεδομένος ο σεβασμός μου στον Ποντιακό Ελληνισμό 
Στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς προστίθενται τα εξής:
«Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους. Η βουλευτής Α' Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο δήμος της πόλης, με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «ο ξεριζωμός του ποντιακού λαού και οι ακρότητες και σφαγές των Νεοτούρκων που τον συνόδευσαν δικαιώνουν το χαρακτηρισμό της γενοκτονίας» και πρότεινε να δημιουργηθεί στο ΑΠΘ ή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έδρα για την έρευνα των Γενοκτονιών κατά το πρότυπο αντίστοιχης του Yale, «ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πώς τέτοια εγκλήματα συμβαίνουν και πώς στο μέλλον μπορούν να αποφευχθούν». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας. Μετά τους χαιρετισμούς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι εναπόθεσαν λουλούδια στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου