Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρόντι: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα καταρρεύσουν και άλες χώρες

Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει, δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.
«Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.
Σύμφωνα με τον Πρόντι, «η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση».
"Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει: θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στην Γαλλία», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
Τέλος, σε ότι αφορά την προσωπική του εμπειρία ως επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Ρομάνο Πρόντι, αφού αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να βάλει τάξη στα δημοσιονομικά της», υπογράμμισε:
<<Οντως η χώρα αυτή παραποίησε τα στοιχεία της δημόσιας οικονομίας της, αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς το επέτρεψαν. Όταν ήμουν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους έλεγα ότι πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα ελέγχου. Και εκείνοι απαντούσαν: ούτε κατά διάνοια».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου