Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σαββίνα Γιαννάτου. Μία μουσική συνομιλία με την Εύα Καρλαύτη

Τετάρτη 9 Μαΐου, 8.30 μ.μ.
Σαββίνα Γιαννάτου. Μία μουσική συνομιλία  με την Εύα Καρλαύτη (πιάνο, φωνή)

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου, την Τετάρτη 9 Μαΐου, ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά στη σκηνή την πιανίστα και ερμηνεύτρια Ευγενία Καρλαύτη, σε έναν μουσικό διάλογo δύο φωνών, μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη, σε απρόβλεπτους συνδυασμούς.

H Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη συνδιαλέγονται με διαχρονικά jazz standards και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

Το εύρος του ρεπερτορίου και η αφοπλιστική, "μαγική" ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών μουσικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη. Jazz συγχορδίες αναμειγνύονται στα τραγούδια της Καραϊβικής ή της Κάτω Ιταλίας και τραγούδια σπουδαίων διεθνών δημιουργών διαδέχονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, που αντιμετωπίζονται ατμοσφαιρικά και προσωπικά.
Ταυτόχρονα η ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη, εφάμιλλη σπουδαίων διεθνών jazz ερμηνευτριών, συναρπάζει με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, μεταφέροντάς μας στην Αμερική του ΄50 με έναν  σύγχρονο τρόπο.

Ένα  διαφορετικό ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, με τραγούδια-διαμάντια να αποτελούν το υλικό μίας συναρπαστικής μουσικής συνομιλίας ανάμεσα στο πιάνο και τις φωνές, μία συνομιλία ανοιχτή στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού, ανανεώνοντας τη μουσική ουσία των τραγουδιών και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.
Τιμή εισιτηρίου:5€
Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο, το Rock Shop (Πoυτέτση 1Α), το κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20), τα βιβλιοπωλεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (Πυρσινέλλα 11) και (Σπ. Κατσαδήμα 7).
Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας
Διοργάνωση:Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου