Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  
Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επισκέφθηκε στις 10.00 το πρωί  το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκειμένου να ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου για την προετοιμασία σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Κατά την άφιξη του πρωθυπουργού έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
Πρωθυπουργός:

«Καλή δύναμη,  καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Η συνάντηση αυτή σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας διασφαλίσουν  την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων  και να μη δημιουργήσουμε κλίμα ανησυχίας στα παιδιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρυσι έδωσε η κόρη μου και έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία.»
 Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
«Θα  ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη  και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι επειδή οι εκλογές θα πέσουν  μέσα στις εξετάσεις, τα παιδιά και οι γονείς έχουν ενδεχομένως προβληματιστεί. Έχω συνεργαστεί   επί δύο ημέρες με τους  αρμοδίους και διαπίστωσα ότι ήδη η προετοιμασία τους –σε όλα τα επίπεδα- είναι επαρκής για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά κάθε ενδεχόμενο.
Θα ήθελα κι εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι είναι όλα έτοιμα. Κι εγώ  ξέρω από εξετάσεις λόγω των δικών μου παιδιών -βεβαίως δεν είναι τόσο μικρά όσο του Πρωθυπουργού, τώρα πλέον είναι επαγγελματίες- αλλά γνωρίζω και διαβεβαιώνω γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι.
Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι έτοιμο  και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Δεν έχει  ανακοινωθεί, διότι  όπως γνωρίζετε ακόμα  δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε, όμως, έτοιμοι , επαναλαμβάνω, για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Τα παιδιά θα έχουν το αποτέλεσμά τους εγκαίρως ώστε να σχεδιάσουν τα περαιτέρω.»
Μετά τη σύσκεψη που διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό έγιναν οι εξής δηλώσεις:
Για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων
Πρωθυπουργός:
«Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται το θέμα της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων που ενδιαφέρει όλες τις ελληνικές οικογένειες που έχουν παιδιά, τα οποία δίδουν εξετάσεις. Φέτος, το θέμα αυτό είναι ενδεχομένως πιο σημαντικό γιατί σε κάποιο μέρος οι πανελλήνιες εξετάσεις  θα συμπέσουν και με τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Στα πλαίσια αυτά επισκέφθηκα το Υπουργείο Παιδείας, για να ενημερωθώ για την προετοιμασία των εξετάσεων.
Χαίρομαι πολύ να πω ότι διαπίστωσα πως έχει γίνει  η απαραίτητη προετοιμασία, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν και ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης -γιατί για όλα χρειάζεται και η τύχη- όλα να εξελιχθούν ομαλά. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των οικογενειών και πραγματικά ελπίζω και με τη βοήθεια της τύχης να εξελιχθούν όλα ομαλά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία των εξετάσεων και όλους όσοι θα εργαστούν να επιτύχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, την ηγεσία, τους υπαλλήλους του Υπουργείου, τους καθηγητές και όλους όσοι  θα εμπλακούν στη ιστορία  αυτή.»
Υπουργός:
«Πράγματι είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια γιγάντια επιχείρηση. Επιστρατεύει εκπαιδευτικούς και υπηρεσίες. Το Υπουργείο ήταν ήδη προετοιμασμένο, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες και τις ευχαριστώ. Δώσαμε στον πρωθυπουργό το τετράδιο των εξετάσεων στο οποίο γράφουν τα παιδιά και το οποίο ήδη βρίσκεται στα εξεταστικά κέντρα.
Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία. Εύχομαι ψυχραιμία στους γονείς, γιατί έχω κι εγώ παιδιά -που έχουν τελειώσει πριν χρόνια- αλλά από εμάς εξαρτάται να τα στηρίξουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά.»
 Για το χρονοδιάγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων
Υπουργός:
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίσαμε το θέμα των εκλογών, εντός της εξεταστικής περιόδου. Θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί και η βαθμολόγηση εντός του Ιουνίου, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία.
 Ερώτηση δημοσιογράφου: Για λόγους κόστους;
Πρωθυπουργός :  Θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή, διότι δεν μας περισσεύουν.
Υπουργός: Ναι, είναι κι αυτό μια παράμετρος.»
Για τα βαθμολογικά κέντρα
Υπουργός:
«Υπάρχει ήδη μία Οδηγία από τις υπηρεσίες  και έχει ήδη σταλεί η σχετική εγκύκλιος. Είναι 38 τα Βαθμολογικά Κέντρα,  τα οποία δεν θα είναι εκλογικά τμήματα. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά να φυλάσσονται εκεί και οι βαθμολογητές να συνεχίσουν να βαθμολογούν και κατά τη διάρκεια των εκλογών.»
Για την παρέμβαση της γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παράλληλα με τις εθνικές εκλογές
Πρωθυπουργός:
«Το θέμα νομίζω ότι εξαντλήθηκε χθες. Εκείνο το οποίο είναι σημαντικό και στο οποίο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι η Σύνοδος Κορυφής η οποία θα γίνει την Τετάρτη και θα πάμε με καλές προϋποθέσεις.»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου