Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα 4 θέματα του Γ. Μπαμπινιώτη στη νέα υπουργό Παιδείας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΤΕΙ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Πανελλαδικές, σχολικά βιβλία και προϋπολογισμοί και διοικήσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ήταν τα θέματα που έθεσε ο απερχόμενος υπουργός  Γ. Μπαμπινιώτης στη νέα υπουργό Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου κατά τη σημερινή «κλειστή» τελετή παράδοσης παραλαβής στην οποία ήταν παρόν ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Σακελλαρίου, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς του υπουργείου καθώς και ο Διευθυντής του Γραφείου του Γ. Μπαμπινιώτη κ. Γκλαβάς
Ειδικότερα ο κ. Μπαμπινιώτης είπε για:

ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ:Η χρηματοδότηση  που στάλθηκε στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αφορά μόνο μέχρι 31 Ιουνίου ,ενώ στις 31 Αυγούστου λήγει η θητεία των πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ. Θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το ζήτημα για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των ΑΕΙ.
ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Έγινε όλη η προετοιμασία και ανακοίνωσε στην υπουργό πως ετοίμασε έγγραφο προς το υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο ζητά την εξαίρεση των σχολικών μονάδων  που χρησιμοποιούνται ως Εξεταστικά Κέντρα να μετατραπούν Εκλογικά Κέντρα στις εκλογές της 17ηςΙουνίου.Παράλληλα είπε πως την ευθύνη των Πανελλαδικών εξετάσεων την οποία είχε η υφυπουργός Ευη Χριστοφιλοπούλου πρέπει να την αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας Β. Κουλαιδής.
ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:Θα πρέπει οπωσδήποτε να συγκροτηθεί Επιτροπή για να παραλάβει από τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών τις προτάσεις για την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών και υπενθύμισε πως πρέπει να ετοιμαστεί και σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για αν εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί από το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΆ ΒΙΒΛΙΑ: Η  διανομή των σχολικών βιβλίων θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους. Για τα βιβλία των σχολικών μονάδων Γυμνασίου και Λυκείου, η διανομή προγραμματίζεται να διεξαχθεί από την 1η έως την 25η Ιουλίου 2012, και αντιστοίχως για τα βιβλία των σχολικών μονάδων Δημοτικού και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ από την 25η Αυγούστου έως τη 10η Σεπτεμβρίου 2012.
Η νέα υπουργός Παιδείας αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπαμπινιώτη ζήτησε τη συνεργασία των παριστάμενων Γενικών και ειδικών Γραμματέων, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στα προαναφερόμενα ζητήματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου